Κικίλιας: Η χώρα είναι «δεμένη» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ευθύνεται και η Ευρώπη - iefimerida.gr

Κικίλιας: Η χώρα είναι «δεμένη» από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ευθύνεται και η Ευρώπη

Βασίλης Κικίλιας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής μιας τριχοτομημένης κυβέρνησης έκανε λόγο μιλώντας για το σκοπιανό σε συνέντευξή του στον Real Fm, ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνεται της συμφωνίας την οποία επαινεί και μιλά για ψήφιση από 151 βουλευτές. Ο κ. Καμμένος ζητάει ψήφιση από 180 βουλευτές, ειδάλλως θα ρίξει την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας φαντάζει στα μάτια των Ελλήνων ανίσχυρος. Προσπαθεί να ισορροπήσει σε μια κυβέρνηση, ενώ ουσιαστικά εκβιάζει και εκβιάζεται από τον εταίρο του. Μια συμφωνία επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα που υπεγράφη στις Πρέσπες και δύσκολα αλλάζει.

Και ακολουθεί η συμφωνία που ετοιμάζεται να φέρει ο κ. Κοτζιάς με την Αλβανία, που αποκαλύπτεται από τον Τύπο της γειτονικής χώρας».

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητάει εκλογές γιατί, όπως είπε, η κυβένρηση απέτυχε και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα. «Στην οικονομία μπορεί τα πράγματα κάποια στιγμή να αλλάξουν, στα εθνικά θέματα δε μπορεί να συμβεί αυτό. Ο μικρός εταίρος της κυβέρνησης εκβιάζει τον μεγάλο. Πριν από λίγο, ο υφυπουργός Μαυραγάνης χαρακτήρισε ανίσχυρη την υπογραφή του κ. Τσίπρα στη συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν είναι κατάσταση αυτή. Είναι παρωδία και θέατρο του παραλόγου. Γίνεται πολύ μεγάλη ζημιά στη χώρα και πολύ φοβάμαι μη αναστρέψιμη», ανέφερε.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Πιέρ Μοσχοβισί χθες και σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε: «Μακάρι, κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη ή πολιτική κατάσταση διαπραγμάτευσης, να μην μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο και να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια την οποία έχει τσακίσει η κυβέρνηση. Όμως, ο Πρόεδρος του Eurogroup, ο κ. Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι αναμένει να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τις δεσμεύσεις της. Η άποψη του κ. Μοσκοβισί φάνηκε σαν καμπάνια εντός του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον χαροποίησε και πρόσθεσε: «Τσίπρας και Καμμένος κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ως παρακολούθημα του "ευρωιερατείου", της κας Μέρκελ, της Επιτροπής. Βρέθηκε ένας Έλληνας ηγέτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που όταν διαφωνεί με κάτι που πετάει ως επικοινωνιακή πομφόλυγα ένας Επίτροπος, του απαντά κατά πρόσωπο, ευθαρσώς και δημοσίως και όχι μετά σε συνεντεύξεις… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στον κ. Μοσκοβισί "Έκανες λάθος, παραπλανείς τους Έλληνες, έχουμε 5,1 δισ. μέτρα που έρχονται, μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου, δυσβάσταχτα πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2,2% ως το 2060". Η χώρα είναι "δεμένη" από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχει ευθύνη και η Ευρώπη γιατί ανέχτηκε την πολιτική τους».

Ο κ. Κικίλιας συμπλήρωσε πως με την κριτική που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας κάτι που είπε, δεν αρέσει στην κυβέρνηση, γιατί έχουν γίνει «βασιλικότεροι του βασιλέως». Για το προσφυγικό ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε πως η Άνγκελα Μέρκελ αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας της και επαναξιολογείται η πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης και τα λάθη που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν.

«Είναι άλλο θέμα η υποχρέωση στήριξης των προσφύγων και ο ανθρωπισμός και άλλο θέμα αυτό που έγινε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, που πίσω από το προσφυγικό και τη λαθρομετανάστευση, κινήθηκε δυστυχώς μια τεράστια "μπίζνα" εκατομμυρίων δολαρίων και παίχτηκε ένα μεγάλο παιχνίδι στις πλάτες της χώρας μας, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον για τους πρώτους 5 μήνες της διακυβέρνησής του.

Φοβάμαι ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στην Ελλάδα και όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι ανίσχυρος, υπάρχει υπόνοια υπογείων συναλλαγών για οικονομικά θέματα και είναι ευάλωτος σε αυτές τις πιέσεις, δυστυχώς η μικρή χώρα με την ανίσχυρη κυβέρνηση θα υποστεί τη ζημιά», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ