O OHE δρομολογεί επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό - iefimerida.gr

O OHE δρομολογεί επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

 Ο ΓΓ του ΟΗΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κατάσταση στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά θα βολιδοσκοπήσει αξιωματούχος του ΟΗΕ, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι συνθήκες επιτρέπουν την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, ο Αντόνιο Γκουτέρες έδωσε εντολή στην Τζέιν Χολ Λουτ να διεξάγει διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη στη διάσκεψη για την Κύπρο.

«Μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης για την Κύπρο, πέρυσι», είπε ο Χακ, «ο Γενικός Γραμματέας ενθάρρυνε όλα τα μέρη να προβληματιστούν για την πορεία προς τα εμπρός ώστε να προσδιορίσουν αν θα ωριμάσουν ξανά οι συνθήκες για μια ουσιώδη διαδικασία στο εγγύς μέλλον. Ο ΓΓ ζήτησε από την κ. Τζέιν Χολ Λουτ να διεξάγει διαβουλεύσεις με όλα τα μέρη της διάσκεψης για την Κύπρο σε σχέση με το αποτέλεσμα των προβληματισμών τους. Η κ. Τζέιν Χολ Λουτ επί τους παρόντος σχεδιάζει τα επόμενα βήματα».

Οι διαπραγματεύσεις στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί παρουσία κορυφαίων διπλωματών των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας, είχαν καταρρεύσει μετά από εντατικές διαβουλεύσεις που κράτησαν μέρες.

Τώρα η 62χρονη Αμερικανίδα Λουτ καλείται να αποφανθεί αν στον ένα χρόνο που πέρασε το έδαφος είναι πλέον γόνιμο για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι ημερομηνίες των επισκέψεων της αξιωματούχου του ΟΗΕ, καθώς απουσιάζει σε ταξίδι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ