Τεστ αντοχής για την κυβέρνηση: Οι βολές Καμμένου & οι κινήσεις Τσίπρα - iefimerida.gr

Τεστ αντοχής για την κυβέρνηση: Οι βολές Καμμένου & οι κινήσεις Τσίπρα

Σε διαρκές τεστ αντοχής υποβάλλεται από’ δω και στο εξής ο κυβερνητικός συνασπισμός, υπό την ασφυκτική πίεση που δέχεται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος λόγω Σκοπιανού.

Οι…παρενέργειες προκαλούν κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό και η ηγεσία του Μαξίμου έρχεται πλέον αντιμέτωπη με διλήμματα στρατηγικού χαρακτήρα. Η ισχνή Κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 επιβάλλει – άμεσα- λεπτούς και πολύ προσεκτικούς χειρισμούς. Στο δημόσιο λόγο τους οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ότι δεν ανησυχούν. Ωστόσο, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εκμυστηρεύονται πως δεν μπορεί η κυβέρνηση να πορεύεται από δω και στο εξής με μία διαρκή φθορά. «Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα», σημειώνουν κάποιοι.

Εξ’ αυτού του λόγου το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εστιάσει στην ατζέντα της οικονομίας και θα παίξει δυνατά το «χαρτί» για την άρση των περικοπών στις συντάξεις. Στην προσπάθεια να αποδείξει ότι μπορεί να υλοποιήσει το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από το Πρόγραμμα.

Σε...περιδίνηση ο Καμμένος - Προσπάθειες για να διασωθεί

Δίχως, πάντως, να πει επί της ουσίας τίποτε καινούργιο παρά δίνοντας τεράστια έμφαση, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος προχώρησε χθες σε διπλή δημόσια παρέμβαση.

Και έβαλε στο τραπέζι ζήτημα δημοψηφίσματος ή εκλογών αλλά και 180 βουλευτών για την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή για το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «είναι ζορισμένος από τη συγκυρία» λένε την ίδια στιγμή πολλά σημαίνοντα στελέχη εντός ΣΥΡΙΖΑ και «δικαιολογούν» την όλη του στάση υπό το πρίσμα οτι θέλει να διασωθεί πολιτικά.

Το Μαξίμου «χρυσώνει το χάπι» σε Καμμένο με τους 180

Το Μαξίμου κατά πκηροφορίες του iefimerida δε θέλει να εντείνει την κυβερνητική κρίση. Εξ’ αυτού του λόγου, αφήνει να εννοηθεί – δίχως βέβαια να το λέει και ξεκάθαρα- ότι δεν αποκλείεται η συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι» ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης.

«Πάγος» από Κοτζιά

Αν και λίγο αργότερα ήρθε ηχηρό «όχι» από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος αφού σχολίασε ότι δεν έχει…διάθεση να σχολιάσει τον Πάνο Καμμένο, ξεκαθάρισε: «είναι πολύ καλή, δεν παραχωρεί εθνική κυριαρχία για να τίθενται ως προϋπόθεση οι 180 ψήφοι στη Βουλή». Για να σχολιάσει με νόημα ότι κάνει τις πολιτικές του επιλογές.!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ