Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Η Κομισιόν έπρεπε να σκεφθεί καλά τα υψηλά πλεονάσματα - iefimerida.gr

Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Η Κομισιόν έπρεπε να σκεφθεί καλά τα υψηλά πλεονάσματα

Ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Σταύρος Θεοδωράκης/ Φωτογραφία Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στο γραφείο του στη Βουλή και συζήτησαν για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίσει η χώρα μέχρι το 2060.

Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε στον κ. Μοσκοβισί τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα, καθώς αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ποταμιού, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα, ενώ το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες, αφού πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία.

Μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι «ο Πιέρ Μοσκοβισί, στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές, έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις, πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Το επεσήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».

Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Η Κομισιόν έπρεπε να σκεφθεί καλά τα υψηλά πλεονάσματα | iefimerida.gr 0
Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Η Κομισιόν έπρεπε να σκεφθεί καλά τα υψηλά πλεονάσματα | iefimerida.gr 1
Θεοδωράκης σε Μοσκοβισί: Η Κομισιόν έπρεπε να σκεφθεί καλά τα υψηλά πλεονάσματα | iefimerida.gr 2

H δήλωση του Επικεφαλής του Ποταμιού στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ο Πιερ Μοσκοβισί στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Το επεσήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης Πιερ Μοσκοβισί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ