Πώς είναι να είσαι αλλεργική σε όλα (ακόμη και στη γυμναστική) -Γυναίκα εξομολογείται [βίντεο] - iefimerida.gr

Πώς είναι να είσαι αλλεργική σε όλα (ακόμη και στη γυμναστική) -Γυναίκα εξομολογείται [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πως είναι να είσαι σε όλα αλλεργική μας περιέγραψε η Νατάσα Κόουτς, η οποία πάσχει από σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων.

Συγκεκριμένα, η πάθηση αυτή, γνωστή και ως ιδιοπαθής αναφυλαξία, προκαλεί στο άτομο αλλεργικά σοκ με το παραμικρό, καθιστώντας έτσι την κοπέλα ουσιαστικά αλλεργική σε όλα.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Νατάσα μπήκε στα 18. Τότε η ίδια άρχισε άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο οργανισμός αντιδρούσε σχεδόν στα πάντα... τροφές, ρούχα, ζώα, ακόμη και στην γυμναστική.

Ο λόγος που όλα άρχισαν να την πειράζουν ήταν επειδή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, γνωστά ως μαστοκύτταρα άρχισαν να αντιδρούν διαφορετικά κάθε φορά που εμφανιζόταν ένα αλλεργιογόνο στοιχείο.

Ετσι αντί να απελευθερώνουν πολλές ουσίες κατά την διάρκεια μίας αλλεργικής φλεγμονής, στην ουσία τα κύτταρα αυτά υπερλειτουργούσαν και πολλαπλασιάζονταν τα ίδια.

Μόλις έπαθε αυτό το σύνδρομο, η ίδια σταμάτησε την γυμναστική και αρχισε να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο, λόγω των πολλαπλών αλλεργικών σοκ.

Ωστόσο όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο BBD, δεν το έβαλε κάτω.

Θέλοντας να συνεχίσει την ενόργανη άσκηση, την οποία έκανε από μικρή, η Νατάσα έμαθε να ζει με αυτό και να είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο.

Πλέον ζει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς της σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, λαμβάνει την αγωγή αντιϊσταμινικών που προβλέπεται για την δική της περίπτωση και είναι εκπαιδευμένη στη χρήση της συσκευής αυτοενιέμενης αδρεναλίνης σε περίπτωση που πάθει κάποιο αναφυλακτικό σοκ που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή της.

Έχοντας λοιπόν, μάθει όλα αυτά, η ίδια συνέχισε να γυμνάζεται ζώντας βέβαια πάντα με τον κίνδυνο.

Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 22 χρυσά μετάλλια με τα χρώματα της Βρετανίας και συνεχίζει, γιατί όπως λέει θέλει να γίνει πρότυπο για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιορισμούς στην καθημερινότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ