Μοσκοβισί: Η Τρόικα δεν θα ξαναέρθει εδώ -Τον χειροκροτούσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Η Τρόικα δεν θα ξαναέρθει εδώ -Τον χειροκροτούσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πιέρ Μοσκοβισί έδωσε τελικά το δώρο που περίμεναν οι κυβερνητικοί βουλευτές στη συνεδρίαση της Βουλής αφού με πολύ ξεκάθαρο τρόπο και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είπε ότι η μεταμνημονιακή εποπτεία στην οποία θα μπει η χώρα είναι ίδια με εκείνη που έχουν και οι υπόλοιπες χώρες που είχαν μνημόνιο και ότι αυτή δεν αποτελεί τέταρτο μνημόνιο.

«Μαζί αποφασίσαμε να έχουμε μια μεταμνημονιακή εποπτεία κάτι που ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες που είχαν μνημόνια ,το κάνουμε για να ησυχάσουμε τους επενδυτές, για να διευκολύνουμε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές. Το λέω δημόσια αυτό δεν είναι τέταρτο μνημόνιο, δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα. Δεν θα ξαναέρθει η τρόικα εδώ».

Ο κύριος Μοσκοβισί μίλησε με εξαιρετικά θερμά λόγια για την Ελλάδα τους Έλληνες και τις θυσίες που έκαναν τα προηγούμενα οχτώ χρόνια

«Η Ελλάδα είναι τύχη και ευκαιρία για την Ευρώπη, δεν είναι ούτε μάστιγα ούτε πρόβλημα. Στη χώρα σας γεννήθηκε η ιδέα της Ευρώπης, η χώρα σας είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και το ευρώ χωρίς την Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο αδύναμα και η Ελλάδα χωρίς το ευρώ θα ήταν και εκείνη πολύ πιο φτωχή. Είστε πλούτος για την ένωση μας, η Ελλάδα είναι ανεκτίμητος πλούτος για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε πως από δω και πέρα η Ελλάδα θα σταθεί μόνη στα πόδια της και ότι αυτή έχει την μοίρα να οδηγήσει τους έλληνες στο μέλλον. Κάλεσε ωστόσο τους βουλευτές να συνεχίσω τις μεταρρυθμίσεις που η Βουλή υπερψήφισε για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες

«Το πεπρωμένο είναι στα δικά σας χέρια, η μοίρα της Ελλάδος είναι πλέον στα δικά σας χέρια , σας καλώ να είστε σώφρονες να είστε επιφυλακτικοί όχι γιατί έχουμε φετίχ με την λιτότητα αλλά γιατί πρέπει να αποφύγουμε η Ελλάδα όπως και κάθε άλλη χώρα να παραστρατήσει και να βρεθεί ξανά με προβλήματα.

Εμείς δεν μπορούμε να αναλάβουμε τις δικές σας ευθύνες, εσείς θα οδηγήσετε στην Ελλάδα προς το μέλλον, εσείς που αποφασίσατε να ψηφίσετε και να εφαρμόσετε μεταρρυθμίσεις και θα το κάνετε και τα επόμενα χρόνια σας καλώ να το κάνετε αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες αυτές για να βγείτε ακόμα πιο δυνατοί και ισχυροί από αυτή τη δοκιμασία. Η Ελλάδα στέκεται στα δυο της πόδια και περπάτα αυτόνομα και ανεξάρτητα. Έχετε και την δική μας αλληλεγγύη η ευρωπαΐκή επιτροπή θα σταθεί στο πλάι των Ελλήνων καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδρομής».

Πολύ θερμή ήταν η αναφορά του Πιέρ Μοσκοβισί και για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δείτε Live την ομιλία του:

Μοσκοβισί: Η Τρόικα δεν θα ξαναέρθει εδώ -Τον χειροκροτούσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0
Μοσκοβισί: Η Τρόικα δεν θα ξαναέρθει εδώ -Τον χειροκροτούσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 1
Μοσκοβισί: Η Τρόικα δεν θα ξαναέρθει εδώ -Τον χειροκροτούσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ