Παρασκήνιο: Ο απών Καμμένος και η αντίδραση Τσίπρα -Υπήρξε ενόχληση - iefimerida.gr

Παρασκήνιο: Ο απών Καμμένος και η αντίδραση Τσίπρα -Υπήρξε ενόχληση

Στη σκιά της ηχηρής απουσίας Καμμένου από το υπουργικό συμβούλιο -με τη…δικαιολογία των τηλεφωνικών συνομιλιών και των ραντεβού για στρατιωτικά θέματα- ο Αλέξης Τσίπρας ξετύλιξε το κυβερνητικό αφήγημα για το επόμενο διάστημα που περνάει από το δίπολο συντήρηση Vs προόδος.

Στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida, η απόφαση του κυβερνητικού εταίρου να μην παραστεί σε μια «ιδιαίτερη» όπως την χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, συνεδρίαση, μετά την «ιστορική απόφαση» του Eurogroup για το χρέος, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Παρόλα αυτά, αναγκάστηκαν να υποβαθμίσουν το όλο περιστατικό παραπέμποντας στο ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε υποχρεώσεις ,ενώ σχολίαζαν ότι «δεν υπάρχει θέμα».

Ωστόσο, σε μια συγκυρία που ο πρωθυπουργός ήθελε να σηματοδοτήσει τη φυγή προς τα μπρος και να στείλει μήνυμα ενότητας και σταθερότητας (καθότι ο κυβερνητικός συνασπισμός αριθμεί 152 βουλευτές) η απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΛ να απουσιάζει, ήρθε να ενισχύσει περαιτέρω τα σενάρια περί κλυδωνισμών στο κυβερνητικό σχήμα.

Τσίπρας-Καμμένος τα είπαν κατ’ιδίαν

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ξεκάθαρο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να ξεπεράσει τον… κάβο της κυβερνητικής κρίσης. Είναι ευρέως γνωστό, άλλωστε, ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον Πάνο Καμμένο είναι άριστες.

Εξ’αυτού του λόγου, και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida οι δυο κυβερνητικοί εταίροι είχαν κατ’ιδίαν συνεργασία μετά το υπουργικό, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ο Πάνος Καμμένος μάλιστα στις 8.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπυ.

Διπλωματικές πηγές διαβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση θα εμφανιστεί με κοινή γραμμή που θα περνάει μέσα από τη δικλείδα οτι η όποια πρόσκληση στην ΠΓΔΜ θα τελεσφορήσει μόνο αν ολοκληρωθούν όλα τα προβλεπόμενα βήματα.

Tσίπρας-Κοτζιάς-Καμμένος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το «παρών» την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν στη Σύνοδο πέραν του Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος θα έχει και επαφές στο περιθώριο)και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. « Υπάρχουν διάφορα τμήματα της Συνόδου άλλωστε» σχολίαζαν με νόημα πηγές της κυβέρνησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πολιτικά θα τα χειριστούν πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ.

Μεταβατική περίοδος- αποσταθεροποιημένος ο Καμμένος

Κυβερνητικά στελέχη, τέλος, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους και διαπιστώνουν ότι η συμφωνία για το Ονοματολογικό έχει προκαλέσει πέρα από σφοδρές αναταράξεις και κλίμα κυβερνητικής αβεβαιότητας, εξ’ αφορμής της αποσταθεροποίησης των ΑΝΕΛ.

«Είναι μία μεταβατική περίοδος, λήγει η προηγούμενη, ανοίγει μία άλλη και προφανώς αυτό θα αποτυπωθεί και στον πολιτικό χάρτη» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, εκτιμώντας ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα θέσουν εν κινδύνω την παρούσα κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ