Καμίνης για ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζουμε για να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών - iefimerida.gr

Καμίνης για ΚΙΝΑΛ: Συνεχίζουμε για να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών

Γιώργος Καμίνης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οφείλουμε να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσουμε ενωμένοι. Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου πέρυσι τον Αύγουστο, δεν είχα καμιά αυταπάτη ότι το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε κανονικά».

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104.6FM».

Σημείωσε: «Έχουμε πρόεδρο που ψηφίστηκε από μια μεγάλη πλειοψηφία, από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να κατακτήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Κάναμε το πρώτο βήμα με την εκλογή των τοπικών επιτροπών του Κινήματος στους δήμους όλης της χώρας και προχωράμε».

Σε ερώτηση για τους λόγους αποχώρησης του Ποταμιού, ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε: «Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωράκη για ποιον λόγο αποφάσισε 6 μήνες μετά τις εκλογές να φύγει "Το Ποτάμι" από το Κίνημα Αλλαγής».

Συμπλήρωσε: «Όποιος συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία, πρέπει να αποδέχεται το αποτέλεσμα. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική ηθική και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς». Εξάλλου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι στο Ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι και στελέχη του που παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογικών συνεργασιών, απάντησε: «Οι συνεργασίες γίνονται βάσει προγραμμάτων. Μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που τα κόμματα συζητούν, όταν έρθει η ώρα θα το δούμε».

Μιλώντας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της αυτοδιοίκησης, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προχωρά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, έρχεται και αλλάζει εκλογικά συστήματα. Θέλει να βάλει πόδι στην τοπική αυτοδιοίκηση και το κάνει με πασαλείμματα που στοχεύουν στις εκλογικές επιβιώσεις κάποιων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ