Κουβέλης: Δεν θα μπούμε στην τρελή κούρσα εξοπλισμών του Ερντογάν - iefimerida.gr

Κουβέλης: Δεν θα μπούμε στην τρελή κούρσα εξοπλισμών του Ερντογάν

Φώτης Κουβέλης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, της Τουρκίας, αυτή τη στιγμή, είναι αντιφατική, προς αυτά τα οποία φέρεται να διεκδικεί και είναι και αμφιταλαντευόμενη.

Αυτό σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Από τη μια μεριά διεκδικεί να πάρει η Τουρκία τα F-35, από την άλλη συμβάλλεται με τους Ρώσους, με τον Πούτιν, για να πάρει τους S-400. Έχει το μεγάλο πρόβλημα με τους Κούρδους. Θέλει να βρει κάποιους διακανονισμούς με τις ΗΠΑ. Από την άλλη, έχει ανοιχτά μέτωπα που έχουν σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, με την έννοια ότι διεκδικεί. Και ξαφνικά θυμήθηκε, αμέσως μετά τη διάσκεψη της Βάρνας στη Βουλγαρία, ότι είχε διατυπώσει και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας (σσ. Τουρκίας). Όλα αυτά δεν αθροίζονται σε ένα πολιτικό σύνολο εξωτερικής πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε δε ότι «δεν είναι το "πρόβλημά" του το Αιγαίο. Και γνωρίζει πάρα πολύ καλά (σσ. Ο Ρ. Ερντογάν) ότι η δήθεν επικαιροποίηση και αναθεώρηση -όπως λέει- της συνθήκης της Λοζάνης είναι αδιέξοδη. Τα κάνει όμως όλα αυτά, για να κρατάει το πεδίο των δήθεν διεκδικήσεών του στο Αιγαίο για να διεκδικήσει, εκεί είναι ο στόχος του, την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια τρελή κούρσα εξοπλισμών, την οποία έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν. Εμείς κάνουμε το αναγκαίο, εκείνο που χρειάζεται η ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ