Δυο χρόνια μετά το πραξικόπημα ο Ερντογάν συνεχίζει το πογκρόμ -Ξήλωσε συνταγματάρχες - iefimerida.gr

Δυο χρόνια μετά το πραξικόπημα ο Ερντογάν συνεχίζει το πογκρόμ -Ξήλωσε συνταγματάρχες

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζονται δύο χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και στον απόηχο της πρόσφατης επανεκλογής του Ταγίπ Ερντογάν.

Η εισαγγελία της Άγκυρας εξέδωσε εντάλματα σύλληψης 68 υπόπτων, -όλοι τους στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και δεκάδες συνταγματάρχες- στο πλαίσιο επιχείρησης που έχει στόχο φερόμενους ως υποστηρικτές του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ενορχηστρωτή κατά την τουρκική κυβέρνηση της απόπειρας ανατροπής του Τούρκου προέδρου στις 15 Ιουλίου 2016.

Τη σύλληψη αντιμετωπίζουν 19 εν ενεργεία αξιωματικοί και από τους 68, οι 22 είναι συνταγματάρχες και οι 27 αντισυνταγματάρχες. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 19 άτομα. Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ύποπτοι ήταν σε επαφή μέσω σταθερού δικτύου τηλεφωνίας με επιχειρησιακά στελέχη του δικτύου του Γκιουλέν.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, όπως ανέφερε τον περασμένο Μάρτιο το γραφείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Από τον αριθμό αυτό, σε βάρος περισσότερων από 50.000 έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες και έχουν φυλακιστεί.

Οι επικριτές του Ερντογάν τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα για να σιγήσει τους αντιφρονούντες. Η κυβέρνησή του υποστηρίζει πως τα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να καταπολεμήσει απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ