Goldman Sachs: Κανείς δε νοιάζεται για την Ελλάδα αλλά για το πετρέλαιο - iefimerida.gr

Goldman Sachs: Κανείς δε νοιάζεται για την Ελλάδα αλλά για το πετρέλαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Jim O'Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management δήλωσε πως οι τιμές του πετρελαίου είναι η μεγαλύτερή του ανησυχία και όχι η Ελλάδα. Παράλληλα, προσέθεσε ότι η Κίνα δημιουργεί μία οικονομία του μεγέθους της Ελλάδας, κάθε 11,5 εβδομάδες.

Για τους παραπάνω λόγους επισημαίνει χαρακτηριστικα: «Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Ποιος;». Οσο η Ευρώπη στηρίζει την Ιταλία και όσο η Ιταλία κάνει αυτό που πρέπει, η σημασία που δίνεται στο πρόβλημα της Ελλάδας και των συνεπειών του στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, είναι τουλάχιστον υπερβολική.

Όπως σημειώνει ο O'Neill, υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να πάει καλύτερα από ό,τι είχε πάει στο πρόσφατο παρελθόν ενώ τόνισε ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μπάζει» από αρκετές πλευρές και αρκετά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, παραμένουν ακόμη άλυτα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ