Το Μαξίμου κοιτάζει... στις όχθες του Ποταμιού -«Επεσε στο κενό η προσπάθεια ανασυγκρότησης του παλιού», λένε - iefimerida.gr

Το Μαξίμου κοιτάζει... στις όχθες του Ποταμιού -«Επεσε στο κενό η προσπάθεια ανασυγκρότησης του παλιού», λένε

Στις διεργασίες που θα καθορίσουν τους συσχετισμούς στο πολιτικό τοπίο το επόμενο διάστημα εστιάζει το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από το... διαζύγιο Ποταμιού-ΚΙΝΑΛ.

Η πλειοψηφία μετρά πια 152 βουλευτές. Στο παρασκήνιο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida μόνο εφησυχασμός δεν υπάρχει.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής αντεπίθεσης συγκαλεί το υπουργικό Συμβούλιο στις 15.30 το μεσημέρι. Και επιδίωξή του είναι να εστιάσει στα επιτεύγματα της κυβέρνησης (μετά τη συμφωνία για χρέος και Όνομα), ώστε να συσπειρώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα κάνει σαφή αναφορά στη «νέα μέρα» για τη χώρα και θα αναφερθεί στην πρόσφατη απόφαση του eurogroup. Ενώ μετά τους κραδασμούς των τελευταίων ημερών και τα περί αποστασίας θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη,καταλογίζοντάς του ευθύνες για ένα εγχείρημα στο οποίο απέτυχε.

Το βλέμμα σε Ποτάμι και… εφεδρείες

Συνομιλώντας με κομματικά στελέχη, αυτό που προκύπτει είναι ότι παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις ανακατατάξεις στην Κεντροαριστερά και φυσικά τους ενδιαφέρει η πορεία των βουλευτών του Ποταμιού.

Αρμόδιες πηγές, σχολίαζαν χαρακτηριστικά ότι «έπεσε στο κενό η προσπάθεια ανασυγκρότησης του παλιού». Ενώ η γενικότερη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι όποιες μετακινήσεις στην πολιτική σκακιέρα θα δρομολογηθούν από Οκτώβρη, διότι «κανείς δεν θα θελήσει να παίξει το ρόλο του συμπληρώματος».

Όσο για την αποχώρηση του Ποταμιού, πηγές της κυβέρνησης σχολίαζαν στο Iefimerida πως ήταν «αναμενόμενη η στάση του Ποταμιού» διαπιστώνοντας ταύτιση της κας Γεννηματά- όπως λένε- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιέζονται οι ΑΝΕΛ, αλλά μένουν

Όσο για τα…προειδοποιητικά μηνύματα του Πάνου Καμμένου ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσυρθούν «όταν και αν έρθει η ώρα» , εντάσσονται μάλλον στη λογική μιας στρατηγικής να…σώσει ό,τι μπορεί, ένεκα της πολιτικής πίεσης που υφίσταται για τη στάση του απέναντι στο Σκοπιανό.

«Το αν ο Πάνος Καμμένος θα θελήσει να παραμείνει στην κυβέρνηση θα το αποφασίσει όταν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, η οποία θα περάσει με ευρεία πλειοψηφία. Η συμμαχία μας έχει στέρεη βάση και όλα τα δεδομένα είναι πάνω στο τραπέζι», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Έψιλον ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ως συγκολλητική ουσία, τέλος, θεωρείται δεδομένο ότι λειτουργήσει για ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η «ατζέντα» του επόμενου διαστήματος, αφού οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα έχουν ως αιχμή του δόρατος την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου ΚΙΝΑΛ ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ