Κυβερνητικοί κύκλοι: Με διαδοχικές παρατάσεις για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση, θα ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά - iefimerida.gr

Κυβερνητικοί κύκλοι: Με διαδοχικές παρατάσεις για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση, θα ισχύει ο μειωμένος ΦΠΑ στα 5 νησιά

Μυτιλήνη /Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με διαδοχικές παρατάσεις, όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση, θα ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο ΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε... δωράκι την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στα πέντε νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Σε ερώτηση για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ ο πρωθυπουργός απάντησε: «Όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση σε αυτά τα νησιά και σε ό,τι με αφορά όσο είμαι εγώ στη θέση του πρωθυπουργού και από ό,τι φαίνεται και τα δυο θα διαρκέσουν πολύ, δεν θα υπάρξει άνοδος του συντελεστή του ΦΠΑ».

Ωστόσο, σήμερα, στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με την απόφαση για την κατάργηση της αύξησης του ΦΠΑ στα εν λόγω νησιά, ανέφερε ότι αυτό θα ισχύει για έξι μήνες, μέχρι και το Δεκέμβριο.

Η απάντηση των κυβερνητικών κύκλων στο ΑΠΕ ήταν ότι από εκεί και πέρα θα δωθούν παρατάσεις.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου στο Twitter: «Η διατήρηση χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται την πίεση της προσφυγικής κρίσης, είναι ένα μόνο μέτρο ενίσχυσής τους».

Νωρίτερα, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ είπε ότι η αναφορά στην ημερομηνία 31/12/2018 στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες, «γίνεται για καθαρά τυπικούς λόγους δημοσιονομικής τάξης».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μιχαηλίδης, «επειδή η υλοποίηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ έχει ένα δημοσιονομικό κόστος το οποίο δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, ο οποίος και θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί, γι' αυτό και αναφέρεται η συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου», προσθέτοντας ότι οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου έχουν εκ του Συντάγματος ισχύ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (λίγων μηνών), ως τη λήξη της οποίας πρέπει να εισαχθούν στη Βουλή για κύρωση ώστε να γίνουν νόμος του κράτους. Η επιλογή της νομοθέτησης δια Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έγινε εν προκειμένω, όπως έχει ήδη εξηγηθεί, λόγω της εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας της 1ης Ιουλίου» κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνοντας πως «κατά τα λοιπά, ισχύουν οι δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι το μέτρο θα ισχύσει επ' αόριστον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΠΑ μειωμένος ΦΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ