Ετοιμος να φύγει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου; Ο Τραμπ αφήνει υπονοούμενα - iefimerida.gr

Ετοιμος να φύγει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου; Ο Τραμπ αφήνει υπονοούμενα

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να διαψεύδει ότι αναζητεί τον διάδοχο του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, αλλά οι φήμες εντείνονται ότι ο Τζον Κέλι είναι έτοιμος να τα βροντήξει...

Ο απόστρατος στρατηγός κλείνει στα τέλη Ιουλίου έναν χρόνο στη θέση, όμως ενδέχεται να αποχωρήσει σύντομα, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά την Πέμπτη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν αναζητεί νέο προσωπάρχη, ο Τραμπ απάντησε: «Όχι. Όχι. Τα πάμε πολύ καλά (...) Κοιτάξτε, σε κάποιο σημείο, συμβαίνουν πράγματα. Αλλά θα σας πω (...) έχουμε πολύ καλή σχέση».

Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν ο Κέλι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας.

«Αυτό δεν το ξέρω. Εννοώ, δεν μπορώ να σας το πω αυτό. Αλλά μπορώ να πω ότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση, και έχουμε πετύχει πολλά μαζί. Αγαπάω τον Τζον πολύ. Μου αρέσει και τον σέβομαι», δήλωσε.

Ετοιμος να φύγει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου; Ο Τραμπ αφήνει υπονοούμενα | iefimerida.gr 0

Οι πιθανοί διάδοχοι του Κέλι

Η πηγή ανέφερε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που θεωρείται πως θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον στρατηγό ε.α. είναι ο Μικ Μαλβέινι, επικεφαλής της διεύθυνσης προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ο Νικ Έιρς, ο προσωπάρχης του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Το παρασκήνιο της κόντρας

Ο Τραμπ έχει αντιδράσει σε ορισμένες περιπτώσεις στους περιορισμούς που θέτει ο Κέλι στο ποιος έχει πρόσβαση στον πρόεδρο και έχει διερωτηθεί φωναχτά αν χρειάζεται κάποιον με μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές, σύμφωνα με δύο πηγές. Αλλά εξαίρει συχνά τον Κέλι και έχει εκφράσει θαυμασμό για τον πρώην ανώτατο αξιωματικό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Ο Κέλι επελέγη ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου το περασμένο καλοκαίρι, για να επιβάλλει την τάξη στη Δυτική Πτέρυγα, διαδεχόμενος τον Ρέινς Πρίμπους, τον πρώην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, επί των ημερών του οποίου επικρατούσε χαοτική κατάσταση στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ο Κέλι έχει μείνει άναυδος με τα συχνά, απρόβλεπτα ξεσπάσματα του Τραμπ και έχει απειλήσει να παραιτηθεί αρκετές φορές, γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Businesse Insider έχει χαρακτηρίσει «άθλιο μέρος για δουλειά» τον Λευκό Οίκο και λέγεται ότι έχει αποκαλέσει «ηλίθιο» τον Τραμπ.

Κι όπως λέει το περιοδικό Time, ο Κέλι έχει πει ότι «θα είναι χαρούμενος αν καταφέρει να κλείσει ένα χρόνο στο πόστο του»...

Ετοιμος να φύγει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου; Ο Τραμπ αφήνει υπονοούμενα | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΑΡ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ