Ανησυχία Δρούτσα για τη στάση Έρογλου στο Κυπριακό - iefimerida.gr

Ανησυχία Δρούτσα για τη στάση Έρογλου στο Κυπριακό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Με ανησυχία και χωρίς καμία κατανόηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες του κ. Έρογλου να ξεφύγει και να εγκαταλείψει τη βάση των συνομιλιών που έχει συμφωνηθεί και να εκφράζει θέσεις και απόψεις που θυμίζουν μόνο το παρελθόν", δήλωσε λίγο μετά που συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει τις υπεύθυνες προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσπάθειες για μία λύση στο Κυπριακό, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και πάντα με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για μία Κύπρο ενωμένη και απελευθερωμένη από τα κατοχικά στρατεύματα. "Είναι ένα αίσχος, είναι μία ντροπή, η οποία πρέπει επιτέλους να τελειώσει", τόνισε ο κ.Δρούτσας. Επεσήμανε δε ότι ο Ντερβίς Έρογλου οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών με εποικοδομητικές θέσεις και να πείσει όλους ότι πραγματικά επιθυμεί τη λύση. Το ίδιο οφείλει και η Τουρκία.

Επίσης όπως τόνισε αυτές τις μέρες "παρακολουθούμε τις εξελίξεις ιδιαίτερα στη Λιβύη και όλοι μας μιλάμε για την ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ - να υπενθυμίσουμε, λοιπόν, σε όλους ότι υπάρχουν και τα Ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αυτά πρέπει όλοι μας να τα σεβαστούμε, και πρώτα απʼ όλα η Τουρκία. Είναι νομίζω πλέον θέμα αξιοπιστίας και της Τουρκίας, αλλά και θέμα αξιοπιστίας έναντι της Διεθνούς Κοινότητας, να σεβαστεί επιτέλους τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό".

Με τον Πρόεδρο Χριστόφια συζήτησαν και για τις εξελίξεις στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής. "Σε ό,τι αφορά τη Λιβύη είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για σοβαρές προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής λύσης για την κρίση στη Λιβύη. Δεν πρόκειται να δούμε αποτελέσματα και λύση μόνο με στρατιωτικά μέσα και η Διεθνής Κοινότητα, νομίζω, οφείλει και πρέπει πλέον με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνει αυτές τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση εξεύρεσης πολιτικής λύσης", τόνισε ο Έλληνας υπουργός. Τέλος είπε ότι ολοι παρακολουθούν με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται στη Συρία κι απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση προς την ηγεσία της Συρίας να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη βία και να σεβαστεί τις επιθυμίες που εκφράζει ο λαός της Συρίας για μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ