Τσίπρας για τα καθημερινά επεισόδια: Ο διχασμός οδηγεί σε αδιέξοδα -Εχει ευθύνη και ο Μητσοτάκης - iefimerida.gr

Τσίπρας για τα καθημερινά επεισόδια: Ο διχασμός οδηγεί σε αδιέξοδα -Εχει ευθύνη και ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες -Aris Oikonomou/ SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις έντονες διαμαρτυρίες και τα επεισόδια που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να παραλληλίσει τα επεισόδια με την άνοδο των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, ενώ απέδωσε ευθύνες ξανά στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της.

«Είναι αλήθεια ότι εδώ και καιρό και στη Β. Ελλάδα και αλλού υπάρχει έξαρση φανατισμού ακραίων ομάδων που συγκροτούν τις θέσεις και τις απόψεις τους γύρω από έναν επίπλαστο πατριωτισμό. Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε και στην Ευρώπη και δυστυχώς και στην Ελλάδα» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στη χώρα μας «έχει πάρει και μια πολύ ακραία μορφή με υψηλά ποσοστά μιας φιλοναζιστικής οργάνωσης και που τοποθετείται διαρκώς με ακραίες θέσεις για το πολίτευμα».

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στις ευθύνες του αποκαλούμενο «δημοκρατικού τόξου».

«Η θέση και η στάση που αναπαράγει μια λογική διχασμού για οποιουσδήποτε λόγους είτε για εσωτερικά προβλήματα είτε για σκοπιμότητες είναι μια αδιέξοδη πολιτική που όσοι την ακολουθούν θα τη βρουν σύντομα κοντά τους» προειδοποίησε. Εσπευσε μάλιστα να αποδώσει «μεγάλες ευθύνες στην πλευρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη» καθώς όπως είπε «έπρεπε να περάσει ενάμιση μήνας για να διαγράψει τον δήμαρχο του Αργους, ενώ υπάρχουν και άλλα στελέχη που έχουν ακραία ρητορική, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος της ΝΔ (σ.σ. Αδωνις Γεωργιάδης).

«Αυτοί που φωνάζουν είναι μεμονωμένες μειοψηφίες. Η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία καταδικάζει αυτές τις πρακτικές και απομονώνει τους ακραίους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ