Κέικ σαν μους, με κεράσια

Κέικ σαν μους, με κεράσια

Πιστεύω ότι είναι η καλύτερη συνταγή για σούπερ αφράτο γλυκό, καλοκαιρινό, με κεράσια και ψίχα αμυγδάλου. Πολύ μαλακό, σαν μους.

Υλικά

  • 70 γραμμάρια αλεύρι
  • 30 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
  • 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή ελαιόλαδο)
  • 1 μερίδα βανίλια σε σκόνη
  • 5 κρόκους αυγού
  • 3 ασπράδια αυγού
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό ποτηράκι γάλα
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 300-400 γραμμάρια κεράσια, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

  • Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και την βανίλια -Χτυπήστε καλά
  • Προσθέστε το αλεύρι, την ψίχα αμυγδάλου -Αναμείξτε καλά
  • Προσθέστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τέλος βάλτε το λιωμένο βούτυρο
  • Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά υγρό
  • Χτυπήστε τα ασπράδια, καλά, με μια πρέζα αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα, απαλά
  • Βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια -Ρίξτε τα μισά κεράσια στον πάτο της φόρμας
  • Απλώστε από πάνω το μείγμα, ρίξτε και τα υπόλοιπα κεράσια
  • Ψήστε για 40 λεπτά -Καλύψτε αν χρειαστεί με αλουμινόχαρτο
  • Γαρνίρετε με άφθονη άχνη όταν κρυώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.