Αυτοί είναι οι άνθρωποι πίσω από τον Φώτη Κουβέλη - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι άνθρωποι πίσω από τον Φώτη Κουβέλη

Αυτοί είναι οι άνθρωποι του Φώτη Κουβέλη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κόμμα -έκπληξη των Δημοσκοπήσεων-, στη Δημοκρατική Αριστερά, το κεντρικό πρόσωπο είναι ο πρόεδρος, ο Φώτης Κουβέλης. Ωστόσο πίσω από το «κάδρο» που παρουσιάζουν οι τηλεοπτικές κάμερες βρίσκονται οι επιτελείς της ΔΗΜΑΡ που καθημερινά διεκπεραιώνουν την κομματική ρουτίνα.

Σε δημοσίευμα τους «τα Νέα» παρουσιάζουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλάι του Φώτη Κουβέλη και καθημερινά καταστρώνουν τη γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα σε έναν άτυπο πρωινό καφέ.

Ο Σπύρος Λυκούδης, είναι ο γραμματέας της ΔΗ.ΜΑΡ., alter ego του Κουβέλη, όπως θεωρούν οι υπόλοιποι συνεργάτες, με πολύχρονη παρουσία στη λεγόμενη Ανανεωτική Αριστερά, με τους παλιότερους να του αποδίδουν τον τίτλο του Νέστορος του κόμματος. Ο Λυκούδης είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές, όπως φέρ' ειπείν να «ηρεμήσει» τα στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι τον προσεταιρισμό των διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα θα είναι αυτός που θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Από την άλλη ο Θόδωρος Μαργαρίτης είναι πιο παλιά καραβάνα και ασχολείται με την «τεκμηρίωση και την επιχειρηματολογία», όπως λέει. Η ΔΗΜΑΡ δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις σε κανέναν». Αυτό άλλωστε είναι και το στυλ Κουβέλη. Τα περισσότερα μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Παρότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο πλεονέκτημα τον καιρό του Μνημονίου, δυσκολεύει κάπως τη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού. Ο αυθορμητισμός ενίοτε κοστίζει.

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος έχουν αναλάβει το γραφείο Τύπου και την επικοινωνία. Και οι δύο περνούν τις πρωινές ώρες στην Αγίου Κωνσταντίνου και είναι στη διάθεση του προέδρου για τη γραμμή των ανακοινώσεων. Το γραφείο Τύπου δεν έχει πολύ καιρό που απέκτησε δύο βοηθούς. Μέχρι πρότινος ο Παπαδόπουλος έκανε μόνος του μέχρι και τις απομαγνητοφωνήσεις. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ, δεν ήθελε καν να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής. Τώρα όμως πρέπει να φορτσάρει και να ξεπεράσει το «τρακ της σκηνής», αφού θα κατεβεί στην περιφέρεια που κρίνει τα πάντα, τη Β' Αθηνών. Είναι από τους πιο νέους υποψηφίους της ΔΗΜΑΡ, μόλις 35 ετών.

Ακόμα ένας στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη είναι ο Στέφανος Μπαγεώργος συστήνεται από τους υπολοίπους ως «ο επί των οργανωτικών». Το εγχείρημα ΔΗΜΑΡ «ήταν πολύ πιο δύσκολο οργανωτικά από ό,τι το φανταζόμασταν», λέει. Τώρα όμως δηλώνει ικανοποιημένος. Εχουν πια στηθεί περιφερειακά γραφεία και τοπικές οργανώσεις και τους μένουν «τα προβλήματα ανάπτυξης», που έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί. Οσο για την προεκλογική καμπάνια είναι κατηγορηματικός. «Ενα - δύο κεντρικά φυλλάδια κι από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε με το Διαδίκτυο. Ούτε γιγαντοαφίσες ούτε σποτ».

Φυσικά από το στενό επιτελείου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο «παλιός» και επικεφαλής του τομέα Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος Δημήτρης Χατζησωκράτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ