Πώς να «κουρέψετε» τις ασφαλιστικές σας εισφορές - iefimerida.gr

Πώς να «κουρέψετε» τις ασφαλιστικές σας εισφορές

Πώς να κουρέψετε τις ασφαλιστικές σας εισφορές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, διακανονισμό για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αλλά και τον τρόπο που από εδώ και στο εξής θα πρέπει οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν τη μισθοδοσία και τις εισφορές των εργαζομένων τους, ρυθμίζει το σχετικό σχέδιο νόμου που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο.

Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) θα μπορούν να ζητήσουν την υπαγωγή τους κατά μία ή δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν που βρίσκονται σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο. Στη νέα ρύθμιση που προώθησε το υπουργείο Εργασίας, μπορούν να υπαχθούν όσοι ασφαλισμένοι δεν οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια. Η ισχύς της εν λόγω διάταξης λήγει τον Ιανουάριο του 2015.

Παράλληλα, επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένοι, για τους οποίους εκκρεμεί διαδικασία εξυγίανσης και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ, μπορούν, αφού υποβάλλουν αίτηση έως τις 30 Απριλίου να υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό, ενώ η προθεσμία αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Ακόμη, από την 1η Απριλίου, οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλουν υποχρεωτικά, τη μισθοδοσία ,τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών ώστε να ελέγχεται αν οι εισφορές που καταβάλλονται αντιστοιχούν στους μισθούς.

Επιπλέον, οι εργοδότες που καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα θα έχουν μείωση των εισφορών κατά 5% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ