Politico: Το βέτο Κόντε επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των Βρυξελλών - iefimerida.gr

Politico: Το βέτο Κόντε επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των Βρυξελλών

Τζουζέπε Κόντε (Φωτογραφία: AP Photo/Olivier Matthys)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους χειρότερους φόβους των Βρυξελλών επιβεβαιώνει η κίνηση του Τζουζέπε Κόντε να θέσει βέτο στα συμπεράσματα της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της για το μεταναστευτικό, όπως σημειώνει το Politico.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Βρυξέλλες «φοβούνται πως η ασυνήθιστη σύμπραξη των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράλυση».

Η Ιταλία είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την πορεία των συζητήσεων για το μεταναστευτικό, ωστόσο, η κίνηση Κόντε να καθυστερήσει τα συμπεράσματα της συνόδου εξέπληξε τους υπόλοιπους ηγέτες, προσθέτει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με αξιωματούχου, που επικαλείται το Politico, οι άλλοι ηγέτες προέτρεψαν τον Ιταλό πρωθυπουργό να μην εμποδίσει και τα υπόλοιπα θέματα συζήτησης, στα οποία φαίνεται να υπάρχει συναίνεση, ανάμεσα σε αυτά η αμυντική συνεργασία και η επιτάχυνση εργασιών για το επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, συνδέοντάς τα με τη διαμάχη για τη μετανάστευση.

Η Ιταλία είναι «θυμωμένη», καθώς η συζήτηση για το ζήτημα απομακρύνθηκε από τις ανησυχίες της για την επιβάρυνση των χωρών πρώτης γραμμής και εστιάζει, πλέον, σε «δευτερεύοντα ζητήματα», που έχουν δημιουργήσει κρίση στη Γερμανία και την Ανγκελα Μέρκελ.

Αξιωματούχος δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τουσκ αναγνώρισε πως σύμφωνα με τις διαδικασίες του Συμβουλίου οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να μπλοκάρει τα συμπεράσματα, αλλά «ενθάρρυνε να μην το δουν αυτό ως αρνητική έκβαση, υποστηρίζοντας πως υπάρχει μια καλή πιθανότητα για ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα».

Πηγή: Politico

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύνοδος Κορυφής Ιταλία Βρυξέλλες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ