Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η ΝΔ σημειώνει άνοδο 2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και έχει προβάδισμα 11,5 μονάδων συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%.

Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 12,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΙΝΑΛ και Χρυση Αυγή με 7,5%.

Την συμφωνία των Πρεσπών κρίνει αρνητικά το 62% των ερωτηθέντων ενώ απορρίπτεται από ένα μεγάλο μέρος των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα φαίνεται να λειτουργεί συσπειρωτικά για τη ΝΔ.

Επιπλέον το 49% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συμφωνία στο Eurogroup, παρότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 24 με 26 Ιουνίου, λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου, την οποία η κυβέρνηση παρουσίασε ως ορόσημο για την έξοδο από τα μνημόνια.

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 0

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 1

Παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 2

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 3

Οι αναποφάσιστοι

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 4

Το 51% προβλέπει εκλογές το 2019

Το 51% των ερωτώμενων εκτιμά ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο πρώτο (ποσοστό 25%) ή στο δύτερο εξάμηνο του 2019 (26%), ενώ 38% εκτιμά ότι θα γίνουν εντός του έτους.

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 5

Συμφωνία Eurogroup

Aναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup, το 49% των ερωτώμενωντην κρίνει αρνητικά (σίγουρα αρνητικά το 24% μάλλον αρνητικά το 25%), ενώ μόνο το 37% την κρίνει θετικά (μάλλον θετικά το 27% των πολιτών και 10% σίγουρα θετικά). 14% δεν σχολιάζει.

Συνολικά το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες οδεύουν σε λάθος κατεύθυνση (44% σίγουρα σε λάθος – 19% μάλλον σε λάθος), συνολικά το 28% δηλώνει ότι τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση (17% μάλλον σε σωστή 11% σίγουρα σε σωστή) ενώ 9% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 6

Συμφωνία με ΠΓΔΜ

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών συνολικά το 62% των ερωτηθέντων την αξιολογεί αρνητικά (48% σίγουρα αρνητικά και 14% μάλλον αρνητικά), ενώ συνολικά το 27% των πολιτών την κρίνει θετικά (15% σίγουρα θετικά και 12% μάλλον θετικά), ενώ 11% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 εμφανίζονται διχασμένοι. Το 34% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αξιολογεί σίγουρα θετικά τη συμφωνία των Πρεσπών, το 17% μάλλον θετικά, το 13% μάλλον αρνητικά, ένα 27% σίγουρα αρνητικά ενώ 9% δεν απαντά.

Αντίθετα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 αντιτίθεται στη συμφωνία. Το 70% αξιολογεί τη συμφωνία σίγουρα αρνητικά, το 16% μάλλον αρνητικά, από 5% σίγουρα αρνητικά και μάλλον θετικά ενώ 4% δεν απαντά.

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr 7

Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ σε μορφή pdf

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημοσκόπηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ