Ψάρι μαγειρευτό με ντοματίνια

Ψάρι μαγειρευτό με ντοματίνια

Υπέροχη συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι. Θέλει ντοματίνια, σκόρδο, λευκό κρασί και φρέσκο βασιλικό.

Υλικά

  • Φρέσκο ψάρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά μπούκοβο καυτερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 ντοματίνια, στα δύο
  • 1/4 φλυτζανιού λευκό κρασί
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180
  • Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίστε ελαφρά το σκόρδο και το μπούκοβο
  • Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια, ροδίστε για 9-12 λεπτά

  • Προσθέστε το κρασί, αφήστε 2 λεπτά να σιγοβράσει
  • Ρίξτε χυμό λεμονιού, ξύσμα, ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, βράστε για 2 λεπτά
  • Βάλτε τη σάλτσα στην άκρη, καθαρίστε το τηγάνι
  • Ρίξτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά -Ροδίστε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά, αλάτι και πιπέρι

  • Σε ταψάκι βάζετε το ψάρι, όλα τα υγρά του + τη σάλτσα και ψήστε για 7-10 λεπτά

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.