Κοτόπουλο στήθος, λεμονάτο

Κοτόπουλο στήθος, λεμονάτο

Η συνταγή θέλει βούτυρο, χυμό λεμονιού, σκόρδο και τσίλι. Μη φοβάστε τα υλικά, δοκιμάστε.

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμός 1 λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι μπούκοβο καυτερό
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο, κατά μήκος, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Σε βαθύ μπολ τοποθετήστε το κοτόπουλο, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο -Αφήστε μισή ώρα
  • Στραγγίστε, κρατήστε τα υγρά, σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε το κοτόπουλο από τις δύο μεριές, για 5 λεπτά
  • Βάλτε το κοτόπουλο στην άκρη
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέστε το μείγμα χυμού-μπούκοβο -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά
  • Ρίξτε το βούτυρο και ροδίστε ακόμη 3 λεπτά -Αν θέλετε πιο παχιά γεύση, ρίξτε εδώ ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε ταψάκι βάλτε το κοτόπουλο και ρίξτε την σάλτσα από πάνω -Ψήστε για 8 λεπτά
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.