Θα κάνει κόμμα ο Μίχαλος; Ποιοι κινούνται στο παρασκήνιο - iefimerida.gr

Θα κάνει κόμμα ο Μίχαλος; Ποιοι κινούνται στο παρασκήνιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τους Αντώναρο και Παπακώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε ακόμα ένα χτύπημα στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ που «αλληθωρίζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, διαγράφοντας τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Με την κατηγορία του «Δούρειου Ιππου» του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως «με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος» με την επισήμανση πως «στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».


Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εδώ και πολύ καιρό κινούνταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο σε θέματα που άπτονται αποκλειστικά του κλάδου του, αλλά και σε διπλωματικές ή εθνικές εξελίξεις, τις οποίες έσπευδε να σχολιάσει, πάντα θετικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Για παράδειγμα, είχε χαρακτηρίσει πολύ θετική την συμφωνία στο Eurogroup, σημαντική και θετική την συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ εδώ και μήνες δεν έχανε ευκαιρία για συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και φωτογραφίες με υπουργούς της κυβέρνησης. Εκ του ρόλου του, βεβαίως, οι κινήσεις αυτές επιβάλλονται, αλλά ο Κωνσταντίνος Μίχαλος φρόντιζε πάντοτε να υπερβάλλει και να επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο σαν να στήριζε μια φιλική του κυβέρνηση και όχι ως κοινωνικός εταίρος.

Θα κάνει κόμμα ο Μίχαλος; Ποιοι κινούνται στο παρασκήνιο  | iefimerida.gr 0


Τα τελευταία χρόνια το όνομά του έχει συζητηθεί, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος ή υπουργός της ΝΔ. Ο ίδιος δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες, τις οποίες φροντίζει να συντηρεί μέσα από το ΕΒΕΑ.

Καραμανλικό στέλεχος


Ανήκει στην λεγόμενη «καραμανλική» πτέρυγα της ΝΔ και οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα θερμές. Προ τριμήνου το όνομά του ακούστηκε για επικεφαλής στην νέα πολιτική πρωτοβουλία «Ν.Ε.Ο.» της οποίας επικεφαλής (τουλάχιστον προς το παρόν) είναι η Κατερίνα Παπακώστα, αλλά και οι Ευάγγελος Αντώναρος και Νίκος Καραχάλιος που απαρτίζουν την «κίνηση των τριών». Η Κατερίνα Παπακώστα εχρίσθη επικεφαλής διότι είναι η μόνη με παρουσία στο κοινοβούλιο, ως ανεξάρτητη βουλευτής, μετά την διαγραφή της από τη ΝΔ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυσαρεστημένοι «καραμανλικοί» έχουν από καιρό προχωρημένες συζητήσεις με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, όπως και με άλλα στελέχη που θέλουν να συμμετέχουν στον νέο «καραμανλογενή» πολιτικό φορέα.

Μεταξύ αυτών, όπως ακούγεται, ο Σάββας Τσιτουρίδης αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του Χριστιανικού Κόμματος Ελλάδας Νίκος Νικολόπουλος.

Πάλι λάβρος κατά της ΝΔ
Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στο κανάλι «Ε» απάντησε και στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος και τα διέψευσε, όπως ήταν φυσικό. Όπως ανέφερε από το 2006 που έχει εκλεγεί στο ΕΒΕΑ κυκλοφορούν σενάρια ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής, υπουργός ή δήμαρχος.


«Από την ημέρα που έχω εκλεγεί στο ΕΒΕΑ με θέλουν να πολιτεύομαι. Έχω διαψεύσεις τους πάντες».


Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ακόμη: «Πόσο καιρό ζητάει η ΝΔ εκλογές; Ζητάει εδώ και 2,5 χρόνια, από την ώρα που εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης. Κάποτε να σοβαρευτούμε. Μαυρογιαλούροι και πρακτικές του 1950 δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα. Οι Μαυρογιαλούροι στην εποχή μας δεν έχουν θέση.
Είναι γελοιότητες αυτά που ακούω. Πρέπει να σοβαρευτούμε. Από τις 800.000 επιχειρήσεις δεν υπήρξε ούτε ένας επιχειρηματίας που ήρθε να μου πει γιατί δε ζητάς εκλογές. Δεν είμαστε κομματάρχες. Τι κάνει κάθε ένας στο παραβάν είναι δικό του θέμα
».

Στη ΝΔ «χαιρέτισαν» την διαγραφή του
Η διαγραφή του από τη ΝΔ σχεδόν «χαιρετίστηκε» από στελέχη και βουλευτές της Πειραιώς, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί από τις φιλοκυβερνητικές δηλώσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα.


«Δεν μπορεί να υποκρίνεται το νεοδημοκράτη ενώ στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον κ. Μίχαλο. Μιλώντας στην τηλεόραση «Ε», είπε ότι μπορεί ο κ. Μίχαλος για τους δικούς του λόγους να θέλει να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και με γειά του με χαρά του, αλλά «πάει πολύ» να υποκρίνεται την ίδια ώρα το νεοδημοκράτη.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ κατά των εκλογών δεν εκφράζει τος μικρομεσαίους επιχειρηματίες γιατί είναι σαν να τους λέει «μάχομαι για να συνεχίζετε να πληρώνετε τις ασφαλιστικές εισφορές του κ. Κατρούγκαλου».


Από την άλλη, «δάκρυα» για την διαγραφή Μίχαλου ρίχνουν από χθες στελέχη και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αγκαλιάζουμε τον κ. Μίχαλο», τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Realfm. Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κινείται σταθερά στο χώρο της δεξιάς και δεν έχει καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Παπαδημούλης, διερωτήθηκε αν η ΝΔ θα διαγράψει και τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Φέσσα, που συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την έξοδο από τα μνημόνια.


Σε ακροδεξιές τάσεις στη ΝΔ, αποδίδει τη διαγραφή Μίχαλου ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.


Παλιά η διαχωριστική γραμμή στην ΝΔ ήταν ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός vs νεοφιλελευθερισμός. Σήμερα είναι ορθολογισμός και αυτονόητο vs ακροδεξιάς νοσηρότητας…
— Χρ.Βερναρδάκης (@ChVernardakis) 28 Ιουνίου 2018

Επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε μέσω Facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος για τη διαγραφή Μίχαλου.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Ντροπη! Ντροπη! Ντροπη! Αυτη η συμμορία των Μητσοτάκηδων, των Σαμαράδων, των Αδώνιδων και των Αυγενάκηδων δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κώστα Καραμανλή. Ειναι σφετεριστές μιας εξουσίας που δεν τους ανήκει. Είναι όργανα εξωπολιτικών συμφερόντων. Είναι οργανωτές πολιτικής ανωμαλίας στην οποία έχουν μακρά προσωπική εμπειρία. Ειναι προδότες αρχών, αξιών και διαδικασιών. Οποιος σιωπά εντός της ΝΔ είναι συνενοχος. Οποιος έχει τσίπα μιλάει ανοικτά. Τώρα είναι ή ώρα που όλοι κρινονται. Ολοι κρινόμαστε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόμμα Κωνσταντίνος Μίχαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ