Τραμπ: Η συνάντηση με τον Πούτιν θα γίνει πιθανώς στο Ελσίνκι - iefimerida.gr

Τραμπ: Η συνάντηση με τον Πούτιν θα γίνει πιθανώς στο Ελσίνκι

Βλαντίμιρ Πούτιν & Ντόναλντ Τραμπ (Φωτογραφία: Jorge Silva/Pool Photo via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ελσίνκι, πιθανότατα, θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ ανέφερε πως η συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, θα πραγματοποιηθεί μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11 και 12 Ιουλίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους θα αναφερθεί στον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Τραμπ θεωρεί πως η Μόσχα θα πρέπει να συμμετέχει σε συζητήσεις που επηρεάζουν το παγκόσμια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε ακρόασή του σε επιτροπή της Γερουσίας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Ρωσία θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της Ομάδας των Επτά, G7, ο Πομπέο τόνισε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να μιλήσει ο ίδιος για αυτό, προσθέτοντας ότι: «ο πρόεδρος πιστεύει βαθύτατα ότι η συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτές τις σημαντικές γεωστρατηγικές συνομιλίες είναι αναπόφευκτη, και υπάρχει μακρά ιστορία αυτών».

Την Πέμπτη, Μόσχα και Ουάσινγκτον θα ανακοινώσουν ταυτόχρονα την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνόδου των δύο ηγετών, όπως ανέφεραν ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον και ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ