Μεξικό: Αστυνομικοί εξοπλίστηκαν με σφεντόνες -Τους πήραν τα όπλα [βίντεο] - iefimerida.gr

Μεξικό: Αστυνομικοί εξοπλίστηκαν με σφεντόνες -Τους πήραν τα όπλα [βίντεο]

Ο δήμαρχος δείχνει πώς χρησιμοποιείται μια σφεντόνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σφεντόνες περασμένες στη ζώνη τους και πέτρες ως «πυρομαχικά» θα κυκλοφορούν αστυνομικοί σε δήμο του Μεξικού, μετά την απόφαση της τοπικής κυβέρνησης να αφαιρέσει τα όπλα τους.

Από τα 130 μέλη του αστυνομικού τμήματος του Αλβαράδο, μόνο οι 30 πέρασαν τα απαραίτητα τεστ και κρίθηκαν κατάλληλοι για υπηρεσία, κάτι που οδήγησε την πολιτεία της Βερακρούς στην απόφαση να αφοπλίσει το σώμα!

Επειτα από αυτό, ο δήμαρχος Μπογκάρ Ρουίθ Ρόσας τους μοίρασε σφεντόνες και μικρές σακούλες με πέτρες, σε μία συμβολή κίνηση διαμαρτυρίας. Μάλιστα, τους έκανε και μια μικρή επίδειξη για τη χρήση της σφεντόνας! Επρόκειτο βέβαια για συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος απέδωσε τον αφοπλισμό της τοπικής αστυνομίας σε πολιτική βεντέτα, ενόψει των εκλογών της 1ης Ιουλίου. Ολα αυτά σε μία περιφέρεια στην οποία την τελευταία δεκαετία έχουν ανακαλυφθεί μαζικοί τάφοι με εκατοντάδες πτώματα, ενώ έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 20 δημοσιογράφοι.

Πληροφορίες: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό σφεντόνες Αστυνομικοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ