Επιστήμονες «αποκρυπτογράφησαν» την φαλάκρα - iefimerida.gr

Επιστήμονες «αποκρυπτογράφησαν» την φαλάκρα

φαλάκρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν πως βρίσκονται πολύ κοντά στο να δώσουν απάντηση στο μεγάλο ερώτημα που απασχολεί δισεκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο και είναι η απώλεια του τριχωτού της κεφαλής τους μετά από κάποια ηλικία.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή δερματολογίας Γιώργο Κοτσαρέλη η τριχόπτωση στους άνδρες οφείλεται στη παραγωγή της πρωτεΐνης της προσταγλανδίνη D.

Όπως επισημαίνει η έρευνα, για τους περισσότερους άνδρες η τριχόπτωση αρχίζει στη μέση ηλικία, από αυτούς το 80% μέχρι την ηλικία των 70 ετών θα έχουν χάσει τελείως τα μαλλιά τους. Οι ερευνητές γνώριζαν ότι η τεστοστερόνη, η ανδρική ορμόνη, παίζει κάποιο ρόλο στην διαδικασία απώλειας των τριχών η οποία επέρχεται όταν ο θύλακας της τρίχας μικρύνει έως ότου να εξαφανιστεί τελείως.

Έτσι λοιπόν, οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν τα γονίδια τα οποία ενεργοποιούνται όταν αρχίζει η απώλεια των τριχών διαπίστωσαν ότι η διαδικασία συμπίπτει με την αύξηση των επιπέδων της πρωτεΐνης συνθετάση της προσταγλανδίνης D.

Σύμφωνα με τον καθηγητής Κοτσαρέλη, «Ουσιαστικά δείξαμε ότι η συνθετάση της προσταγλανδίνης D είναι αυξημένη στις γυμνές περιοχές του κεφαλιού των ανδρών και πώς αυτή ανέστειλε την αύξηση των τριχών. Έτσι εντοπίσαμε έναν στόχο για την αντιμετώπιση της φαλάκρας». «Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ουσιών που δεσμεύονται στον υποδοχέα της πρωτεΐνης και να δούμε αν αυτό θα μπορούσε να αντιστρέψει τη διαδικασία της απώλειας των τριχών» συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ