Schneider Electric Women Graduate Event: Μια εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο - iefimerida.gr

Schneider Electric Women Graduate Event: Μια εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή της για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο, όχι μόνο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε τοπικό, μέσω της πραγματοποίησης του Schneider Electric Women Graduate Event.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, στα γραφεία της στην Αθήνα, η εταιρεία διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στις νέες γυναίκες Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Αυτοματισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απόφοιτες και τελειόφοιτες γυναίκες που βρίσκονται στη διαδικασία έναρξης της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τις γυναίκες εργαζόμενες της Schneider Electric αλλά και με τον Γενικό και τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας για τη δική τους επαγγελματική πορεία, τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου καθώς και να γνωρίσουν τις νέες τάσεις IoT και τις λύσεις κορυφαίας τεχνολογίας της Schneider Electric.

Η κος Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, η Schneider Electric έχει αναλάβει τον μετασχηματισμό της επιχείρησης αναπτύσσοντας μια δυναμική στρατηγική για την ένταξη των γυναικών σε όλα τα επίπεδα του οργανογράμματος, σε όλες τις θέσεις και σε παγκόσμια κλίμακα. Η συγκεκριμένη στρατηγική στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες - δέσμευση των ηγετών, πρωτοβουλίες χειραφέτησης των γυναικών, ενημερωτικές εκστρατείες για τη διαχείριση της αλλαγής καθώς και ευθυγράμμιση των εσωτερικών πρακτικών διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός βαρόμετρου για την ισότητα των αμοιβών, για την εξάλειψη κάθε διάκρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών στις διαδικασίες της. Στην Ελλάδα, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα και να γίνουμε πρωτοπόροι στην αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης της γυναίκας».

Schneider Electric Women Graduate Event:  Μια εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο | iefimerida.gr 0

Ενώ η κα Γεωργία Μαλαματένιου, HR Business Partner της Schneider Electric Ελλάδα & Κύπρου συμπλήρωσε: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε μια από τις επιχειρήσεις, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, με μεγάλο βαθμό διαφορετικότητας ενώ δραστηριοποιούμαστε σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πιστεύουμε πως έχει μεγάλη σημασία, καθώς η ενθάρρυνση και η στήριξη της επαγγελματικής ανάπτυξης νέων γυναικών ηλεκτρολόγων μηχανικών με ταλέντο, δεν πρέπει να σταματάει εντός των ορίων της εταιρείας μας. Πρωτοβουλίες όπως αυτή η εκδήλωση αλλά και ομιλίες και συμμετοχές μας σε εκδηλώσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας, αποτελούν πρακτικές που μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε ως θετική δύναμη αλλαγής των στερεοτύπων και στο χτίσιμο νέων υποψηφίων στην αγορά εργασίας με αυτοπεποίθηση και όραμα για τα επόμενα χρόνια».

Schneider Electric Women Graduate Event:  Μια εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο | iefimerida.gr 1

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Schneider Electric για την ισότητα των φύλων, ο όμιλος ακολουθεί συγκεκριμένες δράσεις παγκοσμίως. Ορισμένες από αυτές είναι οι ακόλουθες:

Πρωτοβουλία HeForShe του ΟΗΕ

Η Schneider Electric είναι μέλος του προγράμματος HeForShe IMPACT 10X10X10, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η εταιρεία είναι μια από τις δέκα επιχειρήσεις - πρωταθλητές του κινήματος παγκόσμιας αλληλεγγύης του OHE.

Αρχές για την Ενδυνάμωση των Γυναικών (Women’s Empowerment Principles)

Οι «Αρχές για την Ενδυνάμωση των Γυναικών» (WEPs) είναι μια προσπάθεια που έχουν αναπτύξει από κοινού το τμήμα γυναικών του ΟΗΕ και η πρωτοβουλία Global Compact επίσης του ΟΗΕ. Οι Αρχές συνίστανται από επτά βήματα για επιχειρήσεις που προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με το πώς να ενδυναμώσουν τη θέση των γυναικών στον εργασιακό χώρο, στην αγορά και την κοινωνία. Ανώτερα στελέχη της Schneider Electric έχουν δεσμευθεί στο να:

Schneider Electric Women Graduate Event:  Μια εκδήλωση για την ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στον εργασιακό χώρο | iefimerida.gr 2
  • Υιοθετήσουν ένα υψηλού επιπέδου εταιρικό προφίλ για την ισότητα των φύλων
  • Αντιμετωπίζουν ισότιμα τους άνδρες και τις γυναίκες στον εργασιακό χώρο
  • Εξασφαλίζουν την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των ανδρών και γυναικών εργαζομένων
  • Προωθούν την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών
  • Εφαρμόζουν πρακτικές ανάπτυξης της επιχείρησης, εφοδιαστικής αλυσίδας και marketing που ενδυναμώνουν τις γυναίκες
  • Προωθούν την ισότητα μέσω της συμμετοχής σε σχετικές κοινωνικές πρωτοβουλίες
  • Αξιολογούν και υποβάλλουν εκθέσεις αναφορικά με την πρόοδο για την επίτευξη της ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα

Συμβουλευτική Επιτροπή Γυναικών / Women’s Advisory Boar

Το 2015, η Schneider Electric δημιούργησε τη Συμβουλευτική Επιτροπή Γυναικών (Women’s Advisory Board), η οποία χορηγείται άμεσα από την Εκτελεστική Επιτροπή της εταιρείας. Η διοίκηση απαρτίζεται από 10 κορυφαίους ηγέτες από τρεις κύριες γεωγραφικές περιοχές της Schneider Electric. Αυτή η ‘δεξαμενή σκέψης’ (think tank) προτείνει νέες πρωτοβουλίες για να οδηγήσει την εταιρεία προς την ισοτιμία και την κουλτούρα έτσι ώστε να είναι πιο ευαίσθητοι στη διαφορετικότητα των φύλων.

Εκτός από τη Συμβουλευτική Επιτροπή των γυναικών, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 41% των μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Schneider Electric.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Schneider Electric
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ