Επιφυλακτικές οι αγορές: Πάνω από 4% το 10ετές- Απαγορευτική για νέα έκδοση η απόδοση του 7ετούς - iefimerida.gr

Επιφυλακτικές οι αγορές: Πάνω από 4% το 10ετές- Απαγορευτική για νέα έκδοση η απόδοση του 7ετούς

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

«Ναι μεν, αλλά», αυτό ήταν και παραμένει το κλίμα στις αγορές, όπως αποτυπώνεται στις εκθέσεις επενδυτικών τραπεζών και πολύ περισσότερο στο ταμπλό των ομολόγων, δείγμα του ότι η συμφωνία της 22ας Ιουνίου δεν έχει πείσει ακόμα.

Ενδεικτική είναι η διακύμανση του 10ετούς, το οποίο ούτε μετά από τη συμφωνία, ούτε μετά από τη δημοσιοποίηση της Ανάλυσης Βιωσιμότητας Χρέους της Κομισιόν, υποχώρησε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 4%. Σήμερα, υποχώρησε ως το 4,095% για να ξανανέβει ως το 4,13%, το οποίο απέχει από το 4,397% που βρισκόταν μία ημέρα πριν από τη συμφωνία στο Eurogroup, αλλά επ’ ουδενί επιβεβαιώνει τις προσδοκίες για «βουτιά», που θα στρώσει το δρόμο για την επόμενη έκδοση ομολόγου.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι η απόδοση του 7ετούς, που σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 99,5%, για να καλύψουν τις ζημιές τους όσοι μπήκαν στην έκδοση, άρα και για να ανάψει πράσινο φως ο ΟΔΔΗΧ στην επόμενη έκδοση ομολόγου. Η σημερινή μέση τιμή διαμορφώνεται στο 3,69%, με τη μέση απόδοση να βρίσκεται στο 98,15%.

Το πρώτο ορόσημο για τις αγορές είναι η Ανάλυση Βιωσιμότητας που εκπονεί το ΔΝΤ και θα δημοσιευθεί στα μέσα του μήνα. Αν και δεν αναμένονται διατυπώσεις και αιχμές ανάλογες με αυτές της προηγούμενης Ανάλυσης τον Ιούλιο του 2017, το Ταμείο θα εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του Χρέους, εστιάζοντας στις δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, που θέτουν εν αμφιβόλω τις προβλέψεις για το ΑΕΠ και τα πλεονάσματα σε βάθος 40 ετών. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στις θετικές Εκθέσεις των επενδυτικών τραπεζών, ως κρίσιμο στοιχείο της «επόμενης ημέρας» για την Ελλάδα, χαρακτηρίζεται η δυνατότητα και η προθυμία συνέχισης και εμβάθυνσης των μεταρρυθμίσεων.

Επιφυλακτικές οι αγορές: Πάνω από 4% το 10ετές- Απαγορευτική για νέα έκδοση η απόδοση του 7ετούς | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγορές ομόλογο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ