Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες] - iefimerida.gr

Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες]

Το άγαλμα του Αγίου Γεωργίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πινελιά μπορεί να μεταμορφώσει ένα άθλιο εσωτερικό, αλλά όταν πρόκειται για ιστορικά γλυπτά αποδεικνύεται πως η δουλειά είναι καλύτερα να γίνει από ειδικούς.

Αυτό ανακάλυψε μια εκκλησία στην Ισπανία που προσέλαβε έναν δάσκαλο καλλιτεχνικών για να αναζωογονήσει ένα ξύλινο γλυπτό του Αγίου Γεωργίου του 16ου αιώνα.

Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Οι εικόνες που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – το θέμα έχει απασχολήσει όλα τα ισπανικά μέσα – δείχνουν τον πολεμιστή να με ροζ πρόσωπο και λαμπερή πανοπλία που θυμίζει περισσότερο καρτούν.

Οι ειδικοί στα πολιτιστικά έχουν χαρακτηρίσει την απόπειρα ως «τρομακτική». «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε περισσότερες επιθέσεις στην πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε σε δήλωσή της η ένωση Συντηρητών Ισπανίας. «Δείχνει μια φοβερή έλλειψη κατάρτισης, που θα απαιτούνταν για μια τέτοια δουλειά».

Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο ιερέας της ενορίας στη βόρεια πόλη Estella, απλώς ήθελε να καθαρίσει το γλυπτό και δεν σκόπευε να το αποκαταστήσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Efe.

Αλλά η κίνηση έχει εξοργίσει τους τοπικούς αξιωματούχους που απαιτούν να μάθουν γιατί δεν ενημερώθηκαν για τα σχέδια της εκκλησίας. «Δεν ενημερώθηκε το συμβούλιο γι’ αυτό» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Κόλντο Λεόζ. «Έχει χρησιμοποιηθεί γύψος και λάθος χρώμα και είναι πιθανό ότι τα αρχικά στρώματα χρώματος μπορεί να έχουν χαθεί. Αυτή είναι μια δουλειά που θα έπρεπε να γίνει από ειδικούς» είπε.

Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το συνέκρινα με την πλέον διαβόητη προσπάθεια αποκατάστασης της τοιχογραφίας του Ιησού Χριστού, Ecce Homo, το 2012.

Νέα τραγική απόπειρα συντήρησης: Εφτιαξαν τη μορφή του Αγίου Γεωργίου να μοιάζει με καρτούν [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Τότε, η ηλικιωμένη Σεσίλια Χιμένεθ πήρε το πινέλο της για να βάψει το έργο τέχνης του 19ου αιώνα μετά από χρόνια διάβρωσης λόγω υγρασίας, αλλά μετά από απίστευτη γελοιοποίηση, το αποτέλεσμα χαρακτηρίστηκε ως ο «Χριστός – μαϊμού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ