Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ πιέζουν τους συμμάχους τους να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν

Πετροχημικό εργοστάσιο στις ακτές του Ιράν στον Περσικό Κόλπο (Φωτογραφία: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία μέχρι τον Νοέμβριο δίνουν οι ΗΠΑ στις χώρες που προμηθεύονται πετρέλαιο από το Ιράν, προκειμένου να να σταματήσουν τις εισαγωγές τους.

«Ναι, τους ζητούμε να τις μηδενίσουν», απάντησε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος στην ερώτηση αν η κυβέρνηση Τραμπ πιέζει συμμαχικές χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας, να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της Τεχεράνης

«Θα απομονώσουμε τις ροές της ιρανικής χρηματοδότησης αναδεικνύοντας την κακόβουλη συμπεριφορά του Ιράν σ’ ολόκληρη την περιοχή [της Μέσης Ανατολής]», τόνισε υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του. Και πρόσθεσε ότι μια αμερικανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα χώρες της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου να καλύψουν την παγκόσμια αγορά καθώς το Ιράν θα αποκοπεί από αυτήν στις 4 Νοεμβρίου, όταν τεθούν ξανά σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν ΗΠΑ πετρέλαιο κυρώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ