Υπάρχει ανάγκη για μείωση της φορολογίας -Αυτό θα διαμηνύσει ο Μητσοτάκης στον Σολτς - iefimerida.gr

Υπάρχει ανάγκη για μείωση της φορολογίας -Αυτό θα διαμηνύσει ο Μητσοτάκης στον Σολτς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περάσει σήμερα στις 13.00, για δεύτερη φορά, την πόρτα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στην οδό Wilhelmstraße 97.

Στη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρίσκεται πλέον ο Όλαφ Σόλτς, ωστόσο δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα ούτε ως προς τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία, ούτε και για τον ρόλο του Βερολίνου στη λειτουργία της Ευρωζώνης.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ, όπως και τον Φεβρουάριο του 2017, είναι η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του και η εμπέδωση ενός κλίματος αξιοπιστίας με τη γερμανική πλευρά.

Στη συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς θα θέσει την ανάγκη μείωσης της φορολογίας που αποτελεί κεντρική και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα πρόσφατα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών περιλαμβάνονται στο φάκελο που θα έχει μαζί του ο κ. Μητσοτάκης για να τεκμηριώσει τις θέσεις του, καθώς πιστεύει ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και το απογευματινό ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών Χόρστ Ζεεχοφερ. Στο τραπέζι της συζήτησης θα βρεθεί το προσφυγικό. Στη Γερμανία προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και αποτελεί το κρισιμότερο θέμα που καλείται να διαχειριστεί η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις διεθνείς επαφές του επισημαίνει διαρκώς, με τελευταία φορά την ομιλία του στο Μόναχο, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων και τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας, ώστε να γίνεται αποτελεσματικότερα ο διαχωρισμός προσφύγων από μετανάστες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Βερολίνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ