Με αλλαγές, στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ταξί - iefimerida.gr

Με αλλαγές, στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ταξί

TAXI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απελευθέρωση των ταξί είναι το βασικότερο θέμα συζήτησης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, και εισηγητή των υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη.

Για το σχετικό νομοσχέδιο, εξέφρασε εντάσεις και η Τρόικα, χωρίς ωστόσο να προκύπτουν «δομικά ζητήματα», ενώ ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα των μεταβιβάσεων των αδειών, το ύψος του διοικητικού κόστους, αλλά και του ρόλου των περιφερειών στην εκτίμηση των αναγκών κάθε περιοχής (θεσπίζονται περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια).

Πρόθεση του υπουργού Μάκη Βορίδη είναι να παρουσιάσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει με βάση τις μελέτες κυκλοφορίας και τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους αυτοκινητιστές, τα κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο συζητείται χωρίς τις αλλαγές, οι οποίες μαζί με τις παρατηρήσεις της Τρόικα θα ενταχθούν στη διαδικασία της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει, ενώ οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ