Κάτοικοι Μάνδρας στο iefimerida: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας -Καταστροφή πάλι...» - iefimerida.gr

Κάτοικοι Μάνδρας στο iefimerida: «Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας -Καταστροφή πάλι...»

Πλημμύρες και απόψε στην Μάνδρα /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βράδυ της Τρίτης, στη Μάνδρα Αττικής ξύπνησαν μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλες ζημιές, καθώς πλημμύρισαν μαγαζιά και σπίτια και ο κόσμος έτρεξε να σώσει τις περιουσίες του, αλλά και τις ζωές του.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με δύο κατοίκους της Μάνδρας, στην οδό Κοροπούλη, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η Σταυρούλα Χατζηβασιλείου, κάτοικος της Μάνδρας, στις φονικές πλημμύρες πριν λίγους μήνες, είχε χάσει την μητέρα της και τώρα ζει ξανά τον εφιάλτη...

«Εχει βγει όλη η γειτονιά έξω. Έχουν πλημμυρήσει πάρκινγκ υπόγεια και μαγαζιά. Την προηγούμενη φορά έχασα την μητέρα μου από τις πλημμύρες, πνίγηκε. Τώρα ύψωσα μάντρα και τώρα με έσωσε αυτή. Υπάρχουν επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τα ξέρουν. Δεν μπορεί μια περιοχή να ζει με τον τρόμο και να βγάζουμε τα παιδιά μας για να μην πνιγούν. Προσπαθώ να μάθω αν είναι όλοι καλά, εγώ μένω στην Κοροπούλη και Πλάτωνος. Η μητέρα μου ήταν η πρώτη νεκρή στην προηγούμενη πλημμύρα. Το περάσαμε και το 2015. τώρα είναι η 3η φορά. Προστατεύουμε τις περιουσίες μας και τις ζωές μας. Δεν με ενδιαφέρει πως θα δημοπρατηθεί, τα έργα πρέπει να γίνουν με την μορφή του κατεπείγοντος. Δεν μπορούμε να ζούμε έτσι. Ένιωσα πάλι το ίδιο, είμαστε σε ετοιμότητα από χθες το βράδυ. Καθαρίσαμε τα πάντα μόνοι μας στο σπίτι και στα φρεάτια. Να προστατεύσει η πολιτεία την πόλη και τους κατοίκους. Κανείς δεν θέλει να πνιγούμε, αλλά να λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι κατάσταση αυτή...» είπε χαρακτηριστικά.

Η Αγαθή Ρόκα, κάτοικος και η ίδια της οδού Κοροπούλη, αναφέρει: «Καταστροφή, όπως την άλλη φορά. Ολα τα μαγαζιά πάλι από την αρχή... Οσα πλημμύρισαν τότε, ξανάπλημμύρησαν. Ευτυχώς τώρα δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στους δρόμους για να έχουμε μεγαλύτερες ζημιές. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν. Φύγαμε από το μαγαζί μας, έχουμε ένα ψητοπωλείο στην οδό Κοροπούλη. Φοβηθήκαμε για την ζωή μας. Είναι περίπου 1,5 μέτρο η στάθμη του νερού. Ο άνδρας μου πήγε να φύγει με το αμάξι και τον σήκωσε το νερό. Έχει πολύ νερό. Δεν έχω ακούσει ακόμη για εγκλωβισμένους. Μόλις άρχισε να βρέχει, ο κόσμος πήρε τα αυτοκίνητα του και έφυγε. Δεν έμειναν εδώ, δεν υπήρχε άνθρωπος στον δρόμο. Έχουν μείνει δένδρα από την προηγούμενη βροχή που δεν κόπηκαν και τώρα δημιουργούν πάλι πρόβλημα. Ευτυχώς σταμάτησε η βροχή και έπεσε η στάθμη του νερού, δεν έχει γίνει ποτάμι. Δεν μπορούμε όμως να πάμε στο μαγαζί μας να δούμε τι γίνεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλημμύρες Μάνδρα κάτοικοι ζημιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ