Ντέιβιντ Μπλατ: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το 2014 -«Είναι δίκαιος ο πόλεμος στην Γάζα» είχε πει - iefimerida.gr

Ντέιβιντ Μπλατ: Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το 2014 -«Είναι δίκαιος ο πόλεμος στην Γάζα» είχε πει

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ/Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι μία... ανάσα από τα 60 του.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και μετρά στο παλμαρέ του από κατάκτηση της Euroleague (το 2014 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ) μέχρι και... μισό δαχτυλίδι Πρωταθλητή στο NBA (με τους Κλίβελαντ Καβαλιέρς του ΛεΜπρον Τζέιμς το 2016 όταν ήταν προπονητής τους για 41 ματς πριν αποχωρήσει και τον διαδεχθεί ο Λου). Και δεν είναι μόνο αυτά... Κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Ρωσίας το 2007 στο Εurobasket της Ισπανίας.

Φέτος κέρδισε για πρώτη φορά και το Eurocup με την Νταρουσάφακα, έχει κερδίσει το FIBA Eurochallenge με τη Ντιναμό Αγ. Πετρούπολης το 2005, ενώ με την Εθνική Ρωσίας έχει κερδίσει επίσης και χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και στο Eurobasket του 2011. Eπίσης μετρά και πέντε νταμπλ στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία έχει κερδίσει και την Αδριατική Λίγκα το 2012, όπως και πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ιταλία με την Μπενετόν Τρεβίζο.

Ο Μπλατ με τον ΛεΜπρον Τζέιμς στο NBA

Στην Ελλάδα δεν έρχεται πρώτη φορά. Έχει προηγηθεί το πέρασμά του από τον Άρη το 2010, όταν πήρε την θέση του NBAer πια Φώτη Κατσικάρη.

Ο Μπλατ έχει και ισραηλινή και αμερικάνικη υπηκοότητα και μία δήλωση του το 2014 ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως.

Με δηλώσεις του στην «Globes» χαρακτήρισε τα γεγονότα της Γάζας ως «τον πιο δίκαιο πόλεμο που έχει κάνει το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια»! Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όμως από τα 22 του χρόνια μετανάστευσε στο Ισραήλ αποκτώντας και την υπηκοότητα της χώρας.

Ο Μπλατ ως προπονητής του Αρη πριν 8 χρόνια

Στη δήλωσή του στην «Globes» πριν 4 χρόνια τόνισε πώς δεν ένιωθε άνετα που δεν βρισκόταν στη χώρα του τότε, γνωστοποιώντας πώς είχε αλλάξει το εισιτήριο της Delta Airlines, η οποία διέκοψε τις πτήσεις για το Ισραήλ με αντίστοιχα της El Al Israel Airlines. Αποκάλυψε, επίσης, πώς οι δύο κόρες του υπηρετούσαν τον στρατό του Ισραήλ.

Ως προπονητής της Εθνικής Ρωσίας

Απαντώντας πριν 4 χρόνια σε σχετική ερώτηση για την άποψή του για τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ντέιβιντ Μπλατ απάντησε: «Συμφωνώ με την επέμβαση. Κατά τη γνώμη μου αυτός είναι ο πιο δίκαιος πόλεμος που έχει κάνει το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια. Λυπάμαι για ό,τι έχει γίνει στη Γάζα, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πώς το Ισραήλ θα έπρεπε να επέμβει για να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. Αισθάνομαι την υποστήριξη εδώ στις ΗΠΑ και μπορώ να πω ότι τώρα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με παλαιότερα».

Και τότε είχε ακολουθήσει... χαμός από αντιδράσεις παγκοσμίως για τη δήλωση του αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ