Τσακαλώτος: Γιατί εξαφανίστηκα μετά το Eurogroup - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Γιατί εξαφανίστηκα μετά το Eurogroup

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οσο λιγότερο με βλέπετε, τόσο καλύτερα είναι». Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα σχόλια για την «εξαφάνισή» του, μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup, την περασμένη Πέμπτη.

Τα σχόλια προκλήθηκαν κυρίως εξαιτίας της απουσίας του από την κυβερνητική φιέστα το Ζάππειο. Οταν ρωτήθηκε για τη συζήτηση περί... εξαφάνισής του, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στο ΑΠΕ:

«Με είδατε τα χαράματα της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο. Τη Δευτέρα το πρωί ήμουν στην εναρκτήρια συνάντηση με το ΔΝΤ για τη διαβούλευση για το άρθρο 4. Σήμερα το πρωί με είδατε που παρουσίασα και συζήτησα με την Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία. Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι εξαφάνιση. Ακόμη και ένας συνάδελφός μου βουλευτής που είπε πριν από έναν χρόνο ότι “μαύρα μάτια κάναμε για τον δούμε”, επειδή δεν με είδε κάποιος το Σάββατο και την Κυριακή δεν νομίζω ότι αυτό δικαιολογεί να λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Και να ξέρετε ότι στις άλλες χώρες λένε ότι “όταν ο υπουργός Οικονομικών είναι συνεχώς στα κανάλια, αυτό για κακό είναι, δεν είναι για καλό!” Οπότε, όσο λιγότερο με βλέπετε, τόσο καλύτερα είναι».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας του έχει ζητήσει να παραδώσει εντός του Ιουλίου μελέτη για το πού θα στοχεύουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις, ύψους 700 εκατ. ευρώ, για το 2019. «Εάν θα είναι μείωση του ΕΝΦΙΑ, εάν θα είναι μείωση των κοινωνικών εισφορών, ή κάτι άλλο», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε πολύ καλή τη συμφωνία του Eurogroup και έκανε λόγο για έναν «καθαρό διάδρομο» για πολλά χρόνια, που ήταν ζητούμενο και για τους επενδυτές. Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητούνται, παραδέχθηκε ότι αυτά- όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά γενικώς εντός του Συμφώνου Σταθερότητας- «είναι μεγαλύτερα από ό,τι θα ήθελε ένας αριστερός οικονομολόγος και ένας αριστερός υπουργός Οικονομικών. Και στη συζήτηση για την Ευρώπη και το μέλλον της, υπάρχει το θέμα ότι πρέπει να κοιτάξουμε το επίπεδο της λιτότητας που υπάρχει στην Ευρώπη».

Τέλος, υποστήριξε ότι με αυτή τη συμφωνία, «θα αυξηθεί ο ρυθμός βελτίωσης στην τσέπη του πολίτη, επειδή αλλάζει το κλίμα, βγαίνουμε από το μνημόνιο, θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ