Αυτό το φθηνό τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι το κλειδί για τέλειο κορμί - iefimerida.gr

Αυτό το φθηνό τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι το κλειδί για τέλειο κορμί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ή είναι ποσέ, ή τηγανιτό, ή βραστό, το ταπεινό αβγό είναι ένα πιάτο που απολαμβάνουν όλοι.

Κι ενώ πολλοί προσπαθούν να σκεφτούν τρόπους για να χτίσουν μύες, χρησιμοποιώντας πρωτεΐνες σε σκόνη ή συμπληρώματα διατροφής, στην πραγματικότητα η κατανάλωση ενός ή δυο αυγών για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο θα μπορούσε να είναι ο κατάλληλος τρόπος για ένα τέλειο σώμα το καλοκαίρι.

Αυτό το φθηνό τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι το κλειδί για τέλειο κορμί | iefimerida.gr 0

Η διαιτολόγος Σάρον Νατόλι, εξήγησε πρόσφατα πως το να συμπεριλάβει κανείς τα αυγά ως μέρος της καθημερινής διατροφής είναι ένας εύκολος και ευέλικτος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να ανακάμψει από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής.

«Προτού ξοδέψετε λεφτά σε ακριβά συμπληρώματα διατροφής,κ φροντίστε να συμπεριλάβετε τα αυγά στο εβδομαδιαίο διατροφικό σας πρόγραμμα» λέει και προσθέτει: «Ορισμένες μπάρες πρωτεΐνης και σνακ μπορεί να σας κοστίσουν μέχρι και 5 δολάρια, και σε αντίθεση με τα αυγά, έρχονται συχνά με έναν μακρύ κατάλογο συστατικών που μπορεί να περιλαμβάνει τεχνητά στοιχεία και γλυκαντικά».

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση αυγών μετά την άσκηση είναι πιο ευνοϊκή για την ανάπτυξη μυών από το να τρώει κανείς μόνο πρωτεΐνη από το ασπράδι του αυγού.

Αυτό το φθηνό τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι το κλειδί για τέλειο κορμί | iefimerida.gr 1

Όσον αφορά στο πόσα αυγά είναι το σωστό ποσό, οι ειδικοί λένε πως η χοληστερίνη των αυγών «δεν είναι κακή για εσάς» και πως δύο αυγά την ημέρα είναι μια καλή ποσότητα.

Οι μελέτες δείχνουν ότι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συναισθημάτων της ικανοποίησης, να μειώσει το αίσθημα της πείνας και να οδηγήσει σε χαμηλότερη πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα από τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, βραδινά σνακ.

Σύμφωνα με μια μελέτη, η κατανάλωση αυγών ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων, μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο οι άνθρωποι χάνουν βάρος.

Αυτό το φθηνό τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε κουζίνα είναι το κλειδί για τέλειο κορμί | iefimerida.gr 2

Τα αυγά περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Β, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β12, Β5, βιοτίνης, θειαμίνης και ριβοφλαβίνης μαζί με σελήνιο.

Αυτά σας βοηθούν να διατηρείτε ένα υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια θρέφοντας τα κύτταρά μας, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος και καταπολεμώντας τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.
Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν ένα ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιωμένη μνήμη και βελτιωμένη μυϊκή δύναμη.

Φωτογραφίες: Shutterstock, Pexels

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ