Επίσημα στην ΑΕΚ οι Αλμπάνης και Γιαννίκογλου -«Μεγάλη τιμή να ανήκω στην πρωταθλήτρια» - iefimerida.gr

Επίσημα στην ΑΕΚ οι Αλμπάνης και Γιαννίκογλου -«Μεγάλη τιμή να ανήκω στην πρωταθλήτρια»

Φωτογραφία: aekfc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παίκτης της ΑΕΚ και επίσημα μέχρι το 2021 είναι ο Χρήστος Αλμπάνης.

Η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελληνα μεσοεπιθετικού, τον οποίο αγόρασε από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Αλμπάνης μάλιστα διάλεξε και θα φοράει το νούμερο 7 στη φανέλα του.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Αλμπάνη από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

Ο Χρήστος Αλμπάνης είναι γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1994 στην Καλαμπάκα και αγωνίζεται ως πλάγιος μεσοεπιθετικός. Από τα εφηβικά του χρόνια βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Βέρντερ Βρέμης και συνέχισε στις δεύτερες ομάδες της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και της Φράιμπουργκ. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2015 για τον Απόλλωνα Σμύρνης και αγωνίστηκε μαζί του για δύο χρόνια στη Football League. Με τον Απόλλωνα αγωνίστηκε σε 29 αγώνες στη Super League 2017-18 και σημείωσε 8 γκολ. Εχει αγωνιστεί στις Εθνικές Ομάδες Νέων και Ελπίδων.

Ο Χρήστος Αλμπάνης που επέλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 7.

«Μεγάλη τιμή»

Από την πλευρά του, τιμή για τον ίδιο χαρακτήρισε ο Χρήστος Αλμπάνης το γεγονός ότι πλέον ανήκει στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ελλάδας, ΑΕΚ. Στις πρώτες του δηλώσεις στο aekfc.gr ο Αλμπάνης είπε για τη μεταγραφή του στην Ενωση: «Είναι ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα μου και είναι μεγάλη τιμή για μένα να ανήκω στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, σε έναν σύλλογο που δε χρειάζεται να πω εγώ πόσο μεγάλος είναι. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατέκτησε τον τίτλο με ελληνικό κορμό και ότι αξιοποιεί το ελληνικό ταλέντο. Εχω γνωρίσει από μικρός τις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, παίζοντας σε γερμανικές ομάδες αλλά με τον Απόλλωνα στη Super League, όμως η ΑΕΚ είναι είναι ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Εζησα, παρά το ότι δεν έπαιζα λόγω τραυματισμού, τη φιέστα της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, ζήλεψα την ατμόσφαιρα και πραγματικά θα ήθελα κι εγώ να συμμετέχω σε αυτή στη γιορτή. Ελπίζω να έχω αυτή την ευκαιρία στο μέλλον ως παίκτης της ομάδας».

Στην ΑΕΚ επίσημα και ο Μάκης Γιαννίκογλου

Ο 25χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος τα είχε βρει εδώ και καιρό με τους «κιτρινόμαυρους», επικύρωσε τη συμφωνία τους με τους πρωταθλητές Ελλάδος, υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών. Ο Γιαννίκογλου αποκτήθηκε από την Ένωση αντί του Γιάννη Ανέστη, που ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον σύλλογο, αφού δεν υπήρξε συμφωνία για νέο συμβόλαιο και θα συμπληρώσει την τριάδα μαζί με τους Βασίλη Μπάρκα (πρόσφατα υπήρξε πρόταση από την Ουντινέζε) και Παναγιώτη Τσιντώτα. Οι προηγούμενοι σταθμοί της επαγγελματικής του καριέρας ήταν Ομόνοια, Καβάλα, Φωκικός, Ηρακλής και ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο έκανε συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Σεραφείμ Γιαννίκογλου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου του 1993 στην Καβάλα και η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στα τμήματα υποδομής του ΑΟ Ξάνθης. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ομόνοια Λευκωσίας το 2011, ενώ τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε με την Καβάλα στη Football League. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Φωκικό το 2014, βρέθηκε στον Ηρακλή, με τον οποίον αγωνίστηκε στη Super League τη διετία 2015-17. Πέρσι ανηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίον αγωνίστηκε σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και τέσσερις Κυπέλλου».

Ο 25χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε για τρία χρόνια στους πρωταθλητές Ελλάδος και τόνισε ότι είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή το να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ΑΕΚ. Ενα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Χαίρομαι που θα δουλέψω μαζί με τον Βασίλη Μπάρκα και τον Παναγιώτη Τσιντώτα που, μαζί με τον Γιάννη Ανέστη, έκαναν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια ξανά. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ. Στόχος μου είναι δουλέψω και να είμαι έτοιμος όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία», ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ αλμπανης μεταγραφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ