Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί! - iefimerida.gr

Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο από τα παιδιά του μήνυσε ο Αμερικανός αστροναύτης Μπαζ Άλντριν, όπως επίσης και τον πρώην οικονομικό του διευθυντή, ισχυριζόμενος ότι του έκλεψαν χρήματα και πως συκοφαντούν την κληρονομιά του.

Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί! | iefimerida.gr 0

Η αγωγή, η οποία αποκαλύφθηκε τη Δευτέρα, κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντας μία εβδομάδα μετά την υποβολή αίτησης των παιδιών τους προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών του. Πρόκειται για τη διαχείριση της ιδιωτικής εταιρείας του, Buzz Aldrin Enterprises, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του, το Ίδρυμα ShareSpace.

Τα μέλη της οικογένειάς του δήλωσαν στον δικαστή πως χρειάζεται έναν νόμιμο κηδεμόνα επειδή βρίσκεται σε «γνωστική παρακμή». Ο 88χρονος ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που περπάτησε ποτέ στη Σελήνη.

Σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δήλωσε: «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να σκεφτεί ότι χρειάζομαι κηδεμόνα».

Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί! | iefimerida.gr 1

Στη μήνυσή του, ισχυρίζεται ότι ο γιος του, η κόρη και η πρώην διευθύντρια του Κριστίνα Κορπ υπονόμευαν επίσης «τις προσωπικές του ρομαντικές σχέσεις», απαγορεύοντάς του να παντρευτεί.

Σε αγωγή που υπέβαλαν νωρίτερα τα παιδιά του αυτό το μήνα, τα παιδιά του, ο 60χρονος Άντριου Άλντριν και η επίσης 60χρονη Τζάνις Άλντριν, ισχυρίστηκαν πως ο πατέρας τους είχε αρχίσει πρόσφατα να συνεργάζεται με νέους φίλους που προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν από την οικογένειά του. Είπαν επίσης, ότι ξόδευε χρήματα με «ανησυχητικό ρυθμό».

Στην μήνυσή του ο Άλντριν, υποστηρίζει πως ο γιος του και η κυρία Κορπ είχαν αναλάβει εσφαλμένα τον έλεγχο των οικονομικών του – συμπεριλαμβανομένων των «διαστημικών αναμνηστικών» και των «διαστημικών αντικειμένων» αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Και πρόσθεσε πως το έπραξα για «τη δική τους αυτοεξυπηρέτηση και εμπλουτισμό».

Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί! | iefimerida.gr 2

Τονίζει επίσης πως οι δυο τους τον συκοφαντούσαν για χρόνια υποστηρίζοντας ότι πάσχει από άνοια και πως έχει Αλτσχάιμερ.

Ένας εμπειρογνώμονας για την ψυχική υγεία που έχει οριστεί από το δικαστήριο θα αξιολογήσει τον Άλντριν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Σε δήλωσή του, τα παιδιά του λένε πως λυπούνται για την «αδικαιολόγητη» αγωγή. «Η οικογένειά μας είναι ανθεκτική και η ικανότητά μας να συνεργαστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να επιτύχουμε σπουδαία πράγματα είναι ισχυρή» δήλωσαν τα παιδιά του. «Αγαπάμε και σεβόμαστε τον πατέρας μας και παραμένουμε αισιόδοξοι πως μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση και να ανακτήσουμε την ισχυρή σχέση που δημιουργήσαμε».

Αμερικανός αστροναύτης μήνυσε τα παιδιά του για την κληρονομιά και γιατί δεν τον αφήνουν να παντρευτεί! | iefimerida.gr 3

Ο Άλντριν ήταν μέλος του πληρώματος Apollo 11, το οποίο το 1969 έγινε η πρώτη αποστολή που προσγείωσε με επιτυχία δύο ανθρώπους στη Σελήνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ