De Standaard για την Ελλάδα: Βγαίνει το σωληνάκι, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος - iefimerida.gr

De Standaard για την Ελλάδα: Βγαίνει το σωληνάκι, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος

Παρακινδυνευμένο στοίχημα η έξοδος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα στεφθεί με επιτυχία διατυπώνει η De Standaard.

«Βγαίνει το “σωληνάκι”, αλλά ο ασθενής είναι ακόμη αδύναμος», είναι ο τίτλος της βελγικής εφημερίδας. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα παρακινδυνευμένο στοίχημα.

Η Libre Belgique από την άλλη γράφει για τα ανάμεικτα συναισθήματα των οικονομολόγων σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

«Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει τη σελίδα της κρίσης... ή σχεδόν» είναι από την άλλη ο τίτλος δημοσιεύματος στην L΄ Echo. Αναλύοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup, η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές προσπάθειες. Τονίζει ωστόσο ότι η συμφωνία πραγματοποιείται σε ένα σχετικά ενθαρρυντικό οικονομικό πλαίσιο για την Ελλάδα, παρόλο που ο ελληνικός πληθυσμός απέχει ακόμα πολύ από το προ κρίσης επίπεδο διαβίωσής του.

Ως «κερδισμένο» της εβδομάδας παρουσιάζει τον Αλέξη Τσίπρα ο Ολλανδός αρθρογράφος Peter de Waard, στην εβδομαδιαία στήλη του «Κερδισμένος-χαμένος της εβδομάδας» στην εφημερίδα De Volkskrant, σε αντιδιαστολή μάλιστα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε τον οποίο συγκαταλέγει στους ηττημένους της εβδομάδας.

«Το Grexit είναι πιο μακριά ενώ το Italexit ένα βήμα πιο κοντά», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος. «Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον υπό το ζυγό της τόσο μισητής τρόικας. Από την περασμένη εβδομάδα η χώρα θα είναι πάλι σε θέση να καταρτίσει τον δικό της προϋπολογισμό χωρίς την ανάμιξη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορούσε να αισθάνεται περήφανος. Κατάφερε επίσης να κάνει την γειτονική του χώρα "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της σε “Βόρεια Μακεδονία”, όπως επίσης και να ξεπεράσει αλώβητος την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε σε βάρος της κυβέρνησής του η Νέα Δημοκρατία. Το μεγαλύτερο όμως κέρδος του είναι η οικονομική αυτονομία της χώρας του. Ο Τσίπρας έγινε το 2015 πρωθυπουργός ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενός λαϊκίστικου κόμματος που απέρριπτε την πολιτική λιτότητας που επέβαλλε η τρόικα. Όλοι τότε προέβλεπαν ένα Grexit, ιδίως εξαιτίας της στάσης του ανθρώπου που τότε ήταν το δεξί χέρι του Τσίπρα, δηλ. του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είχε "ψήσει τότε το ψάρι στα χείλη" του Ντάισελμπλουμ. Τελικά ο Βαρουφάκης τέθηκε εκτός κυβέρνησης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurogroup συμφωνία χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ