Καθηγητής ΑΠΘ για σεισμούς Θεσσαλονίκης: Σε 48 ώρες θα ξέρουμε - iefimerida.gr

Καθηγητής ΑΠΘ για σεισμούς Θεσσαλονίκης: Σε 48 ώρες θα ξέρουμε

«Εχουμε χαρακτηριστικά τοπικής μικροδιέγερσης» φωτογραφία: ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένα 48ωρο για να γίνει σωστή εκτίμηση της σεισμικής ακολουθίας, διατύπωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης.

Ο κ. Σκορδίλης τόνισε ότι μετά τον σεισμό, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χλμ., που σημειώθηκε στις 11.21 το πρωί ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους, με τον μεγαλύτερο να είναι 3,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ. Οι μετασεισμοί εκδηλώθηκαν τα επόμενα τρία λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, «έχουμε χαρακτηριστικά τοπικής μικροδιέγερσης» και είναι πολύ νωρίς για να έχουμε μια τεκμηριωμένη εικόνα. Χρειάζονται - όπως είπε ο κ. Σκορδίλης - «περίπου 48 ώρες για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τα μοντέλα που ξέρουμε, να εφαρμόσουμε τη διαδικασία, ούτως ώστε να είναι πιο αξιόπιστα τα αποτελέσματα».

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού - μεταξύ Ασκού και Ευαγγελισμού, είναι σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για σημείο που είναι βορειότερα απ' αυτό που "έδωσε" τον μεγάλο σεισμό του 1978.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ