Σπαγγέτι με γαρίδες και σκόρδο

Σπαγγέτι με γαρίδες και σκόρδο

Μια από τις κλασικότερες συνταγές του καλοκαιριού. Αυτή την εποχή έχει φρέσκες γαρίδες, επωφεληθείτε!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
  • 400 γραμμάρια γαρίδες
  • 2 κουταλιές βούτυρο + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί, ποιοτικό
  • Ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, βασιλικό, 1/2 κουταλάκι μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει, όπως λέει το πακέτο
  • Βάλτε το μισό βούτυρο και όλο το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίστε τις γαρίδες, αφού τις έχετε καθαρίσει
  • Ροδίστε τις από τις δύο πλευρές, να μη μαυρίσει το βούτυρο
  • Βγάλτε τις γαρίδες στην άκρη, ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ροδίστε
  • Προσθέστε το κρασί, τον βασιλικό, το ξύσμα μισού λεμονιού
  • Ρίξτε τις γαρίδες και τα σπαγγέτι, ανακατέψτε καλά
  • Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Κρατήστε λίγα υγρά από τα μακαρόνια αν χρειαστεί να προσθέσετε στο τηγάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.