Σάρωσε η ξενοφοβική Λέγκα του Σαλβίνι στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία - iefimerida.gr

Σάρωσε η ξενοφοβική Λέγκα του Σαλβίνι στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαιώνοντας την σταθερή από τον περασμένο Μάρτιο άνοδό της στις δημοσκοπήσεις η ξενοφοβική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι σάρωσε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, αλώνοντας τρία μεγάλα «κάστρα» της Κεντροαριστεράς.

Υπόψηφιοι της κεντροδεξιάς συμμαχίας υπό την Λέγκα κατάφεραν να αποσπάσουν μεγαλουπόλεις της Τοσκάνης όπως η Πίζα, η Σιένα και η Μάσα από το Δημοκρατικό Κόμμα σε μια περίοδο που ο υπουργός Εσωτερικών της νέας λαϊκιστικής κυβέρνησης της χώρας τηρεί σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, μπλοκάροντας μεταξύ άλλων τον ελλιμενισμό πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες σε ιταλικά λιμάνια.

Οι απώλειες της Κεντροαριστεράς έρχονται μετά τη συντριπτική ήττα της στις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου, όπου απέσπασε μόλις το 23% των ψήφων. Το PD έχασε ακόμη και την Ιμόλα -προπύργιό της επί 73 χρόνια- νέος δήμαρχος της οποίας θα είναι ο υποψήφιος που κατέβασαν οι συγκυβερνώντες Πεντάστεροι.

Η Λέγκα, αν και μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό από την 1η Ιουνίου, στις τοπικές εκλογές κατέβηκε με την κεντροδεξιά συμμαχία, που περιλαμβάνει τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και το μικρό ακροδεξιό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας». Από τις τρεις πόλεις που ήλεγχε μέχρι πριν τις εκλογές η κεντροδεξιά θα έχει τώρα υπό τον έλεγχό της 11, ενώ η κεντροαριστερά έπεσε από τις 17 στις πέντε.

Ο Σαλβίνι πανηγύρισε στο Facebook: «Είναι ιστορικές νίκες σε δήμους που διοικούσε επί δεκαετίες η Αριστερά. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Όσο περισσότερο μας προσβάλλει η Αριστερά, τόσο μας επιβραβεύουν οι πολίτες».

Μετά το σοκ της ήττας ο Μαουρίτσιο Μαρτίνα του PD επεσήμανε μέσω Twitter ότι κόμμα «πρέπει να αλλάξει και να ανοικοδομηθεί».

Η προσέλευση ήταν χαμηλή. Χθες μόλις που ξεπέρασε το 46%, ενώ στον πρώτο γύρο της 10ης Ιουνίου κυμάνθηκε στο 60%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ