Reuters: Κυρώσεις της ΕΕ σε 11 αξιωματούχους της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Reuters: Κυρώσεις της ΕΕ σε 11 αξιωματούχους της Βενεζουέλας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κυρώσεις κατά έντεκα αξιωματούχων της Βενεζουέλας θα προχωρήσει η ΕΕ, σύμφωνα με πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβάλλει κυρώσει σε 11 αξιωματούχους της Βενεζουέλας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο, την οποία το μπλοκ θεωρεί ότι δεν ήταν δίκαιη.

Οι κυρώσεις – ταξιδιωτικοί περιορισμοί και «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων – δεν έχουν άμεσο στόχο τον Μαδούρο, καθώς η ΕΕ αναζητά τρόπους πίεσης του περιβάλλοντος του. Θα προστεθούν σε αυτές που έχουν ήδη επιβληθεί σε επτά ανώτερους αξιωματούχους της χώρας από τον Ιανουάριο.

Η Ενωση, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βενεζουέλας μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αναζητά τρόπους απομόνωση του Καράκας και τερματισμό αυτού που θεωρεί αυταρχικού καθεστώτος το οποίο καταστρέφει την οικονομία, προκαλώντας ελλείψεις στα είδη διατροφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυρώσεις Βενεζουέλα Μαδούρο ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ