Τουρκικός Τύπος: Θριαμβευτική επανεκλογή Ερντογάν - iefimerida.gr

Τουρκικός Τύπος: Θριαμβευτική επανεκλογή Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επανεκλογή του πανίσχυρου πλέον προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν από τον πρώτο κιόλας γύρο των προεδρικών εκλογών που διενεργήθηκαν χθες, 24 Ιουνίου, αναφέρεται σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα πανηγυρίζει για την μεγάλη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν. «Ιστορική νίκη και προσωπική νίκη του Ταγίπ Ερντογάν» - «Η Τουρκία με τον πρόεδρο της συνεχίζει πλέον με νέα δεδομένα», «Η Τουρκία στέκεται στα πόδια της», «Μπαγκάν Αλμπαϊράκ: Η νίκη είναι νίκη του Αλλάχ», «Ιντζέ: Ο Ερντογάν νίκησε, αποδέχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών», «Συγχαρητήρια ξένων ηγετών στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν», είναι τα κύρια άρθρα της Sabah.

Η πιο κοσμική Hurriyet στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα στέκεται και αυτή στο γεγονός της μεγάλης νίκης του Τούρκου Προέδρου με τίτλους όπως: «Ερντογάν: Η Τουρκία νίκησε», «Μουχαρέμ Ιντζέ: Παραδέχομαι οτι εκείνος νίκησε». Παράλληλα δίνει μεγάλη έκταση στις έδρες που καταλαμβάνουν τα κόμματα και παρουσιάζει λεπτομερώς τους νέους βουλευτές.

Η αντιπολιτευτική, αντι-Ερντογανική Cumhurriyet, η ηγεσία της οποίας βρίσκεται στις φυλακές εδώ και μήνες, στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα στέκεται περισσότερο στην νίκη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει το εκλογικό όριο του 10% και να συγκεντρώσει 11,4%, εξασφαλιζοντας έτσι 67 έδρες ενώ αναδείχθηκε τρίτο κόμμα στη Βουλή.

Η εφημερίδα δημοσιεύει την πρώτη δήλωση του ηγέτη του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς από τη φυλακή, ο οποίος συγχαίρει όλους τους συμπατριώτες του που ψήφισαν το HDP για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς το κόμμα και το ίδιο προσωπικά.

To CNNTurk Com στα πρωτοσέλιδα της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας κάνει λόγο για μεγάλη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν αναπαράγοντας τις δηλώσεις του μετά τα τελικά αποτελέσματα: « Μόνο τη θέληση του Αλλάχ προσκυνήσαμε, καμία μεγάλη δύναμη».

Τέλος, τον θρίαμβο του Τούρκου προέδρου πανηγυρίζει και η φιλοκυβερνητική, Vatan κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στα συγχαρητήρια του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον τούρκο ομόλογό του και στις στενές σχέσεις των δύο ανδρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ