Διακόσμηση: Τέρμα σε λευκό και γκρι -5 συμβουλές για να διαλέξετε χρωματιστό καναπέ [εικόνες] - iefimerida.gr

Διακόσμηση: Τέρμα σε λευκό και γκρι -5 συμβουλές για να διαλέξετε χρωματιστό καναπέ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέλετε να κάνετε μια ανανέωση στο σαλόνι σας κι αποφασίζετε πως ήρθε η ώρα να τολμήσετε λίγο ή και παραπάνω; Μήπως αυτή η αλλαγή ξεκινάει από το χρώμα του καναπέ σας;

Είτε επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ουδέτερο χώρο, είτε ένα πιο γήινο σκανδιναβικό στυλ ή μια πανδαισία χρωμάτων, ο σωστός συνδυασμός μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο.

«Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε όταν επιλέγετε χρώματα, τότε κοιτάξτε στην ντουλάπα σας» λέει η Κέιτ Γουάτσον Σμιθ του μπλογκ που ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων «Mad About The House». «Αν νιώθετε άνετα όταν τα φοράτε, τότε θα είστε άνετοι και να ζείτε με αυτά».

A post shared by DFS (@dfs) on May 23, 2018 at 2:13am PDT

Η επιλογή ζωντανών χρωμάτων έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Μια από τις βασικές τάσεις στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου σύμφωνα με την φετινή Design Week του Μιλάνου, ήταν τα ήρεμα σκηνικά – σκεφτείτε δροσερά μπλε και λευκά ή υπόλευκα – με πινελιές από το κόκκινο του κερασιού και το κόκκινο του τούβλου.

Σύμφωνα με την έρευνα χρώματος που πραγματοποίησε η εταιρεία καναπέδων DFS, το 46% των Βρετανών θα ήθελε να χρησιμοποιήσει περισσότερο χρώμα, με το μπλε, το μοβ, το πράσινο, το κυανό και το κίτρινο να είναι κατά σειρά τα πέντε χρώματα που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν.

A post shared by DFS (@dfs) on Apr 8, 2018 at 9:16am PDT

Ας δούμε όμως 5 συμβουλές του σχεδιαστή καναπέδων της DFS, Φίλιπ Γουάτκιν:

1. Ένας αναζωογονητικός πράσινος καναπές, συνδυασμένος με φυσικά χρώματα στους τοίχους ή το δάπεδο, είναι ένας τέλειος τρόπος για να εισάγετε για πρώτη φορά λίγο χρώμα στο σαλόνι σας χωρίς να προκαλεί ωστόσο.

2. Το κυανό είναι ένα ευπροσάρμοστο χρώμα για το σπίτι και είναι δημοφιλές αν θέλετε να προσθέσετε μια έκρηξη ενέργειας σε ένα ζωντανό χώρο. Είναι τολμηρό και έχει βάθος, αλλά δεν κυριαρχεί, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μια σειρά διαφορετικών λουκ. Αν πάλι είστε πιο ανοιχτοί σε μια πλούσια επιλογή χρωμάτων, μπορείτε να το συνδυάσετε με κίτρινο – μουσταρδί για να γίνει ακόμη πιο ζωντανό το δωμάτιο.

3. Αν ψάχνετε για κάτι πιο «ανεπαίσθητο», τότε δοκιμάστε το μοβ, καθώς δημιουργεί ένα γαλήνιο και ήρεμο περιβάλλον. Το χρώμα της λεβάντας ή το λιλά, όταν συνδυάζεται με μεταλλικά αξεσουάρ, μεταμορφώνει έναν χώρο και του δίνει γοητεία.

A post shared by DFS (@dfs) on Nov 12, 2017 at 7:06am PST


Ακόμη δεν έχετε αποφασίσει;

4. Για όσους επιθυμούν να προσθέσουν ένα ποπ χρώμα σε ένα ουδέτερο σαλόνι, ξεκινήστε με μερικά πολύχρωμα μαξιλάρια ή μια μπερζέρα.

A post shared by DFS (@dfs) on Jun 10, 2018 at 12:38am PDT


5. Χρησιμοποιήστε τον καναπέ σας για να έχετε ένα χρώμα αναφοράς στο σαλόνι σας και μη φοβόσαστε να αναμίξετε και να ταιριάξετε επιπλέον χρώματα και υφές. Απλά σκεφτείτε τα χρώματα που σας αρέσουν και μην φοβάστε ότι μπορεί να κάνετε λάθος επιλογές.

A post shared by DFS (@dfs) on Jan 15, 2018 at 2:06am PST


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ