Ν. Ζηλανδία: Δύο ονόματα έδωσε η Αρντερν στη νεογέννητη κόρη της -Τι σημαίνουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Ν. Ζηλανδία: Δύο ονόματα έδωσε η Αρντερν στη νεογέννητη κόρη της -Τι σημαίνουν [εικόνες]

Φωτογραφία: AP/ Greg Bowker
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτεινή, λαμπερή, χιόνι και αγάπη. Αυτά σημαίνουν τα ονόματα που αποφάσισε να δώσει η Τζασίντα Αρντερν στην κόρη της.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας βγήκε από το μαιευτήριο κρατώντας στην αγκαλιά της το κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο πριν από τρεις ημέρες. «Θέλαμε πραγματικά να σας πούμε ένα ευχαριστώ και ότι είμαστε όλοι πολύ καλά. Μας λείπει ύπνος, αλλά είμαστε πραγματικά καλά», δήλωσε η 37χρονη, η πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργός στη χώρα που αποκτά παιδί. Δίπλα της στεκόταν ο σύντροφός της και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Κλαρκ Γκέιφορντ.

Ν. Ζηλανδία: Δύο ονόματα έδωσε η Αρντερν στη νεογέννητη κόρη της -Τι σημαίνουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ν. Ζηλανδία: Δύο ονόματα έδωσε η Αρντερν στη νεογέννητη κόρη της -Τι σημαίνουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Νέβε Τε Αρόχα είναι το όνομα που έδωσε στη νεογέννητη κόρη της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, όπως ανακοίνωσε η ίδια λίγο πριν να επιστρέψει στο σπίτι της από το δημόσιο νοσοκομείο στο Όκλαντ στο οποίο πριν από τρεις ημέρες έφερε στον κόσμο το παιδί της.

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τότε που γέννησε, η Άρντερν παρουσιάστηκε ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και φωτογράφων που τις περίμεναν στο Auckland City Hospital κρατώντας αποκοιμισμένη στην αγκαλιά της την τριών ημερών κόρη της και ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη που της έδειξε.

Το πρώτο όνομα της μικρής είναι «Νέβε». Σημαίνει φωτεινή, λαμπερή και χιόνι, εξήγησε η Αρντερν, προσθέτοντας ότι το ζευγάρι θεώρησε ότι ταιριάζει στην κόρη της.

Το δεύτερο όνομά της, Τε Αρόχα, σημαίνει «αγάπη» στην γλώσσα των Μαορί, μια από τις εθνικές γλώσσες της Ν. Ζηλανδίας. «Πιστεύουμε ότι θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αιχμαλωτίσουμε όλη την αγάπη που περιέβαλε την μικρή μας από την ώρα που ανακοινώσαμε τον ερχομό της», εξήγησε η Αρντερν.

Πηγή: ΑΠΕ/ DPA, Reuters
Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζασίντα Αρντερν Νέα Ζηλανδία κόρη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ