Κοντονής για τις αποδοκιμασίες στα Γιαννιτσά: Περιθωριακές, καταγέλαστες αντιδράσεις - iefimerida.gr

Κοντονής για τις αποδοκιμασίες στα Γιαννιτσά: Περιθωριακές, καταγέλαστες αντιδράσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταγέλαστες αντιδράσεις χαρακτήρισε ο Σταύρος Κοντονής τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε ο ίδιος στα Γιαννιτσά, με αφορμή τη συμφωνία της Αθήνας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

«Οχτώ νεοναζί θαυμαστές του Χίτλερ, και καμιά δεκαριά ακροδεξιοί της ΝΔ ήταν στα Γιαννιτσά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε ότι δεν τον νοιάζουν μεμονωμένες αντιδράσεις που συνδυάζονται με τραμπουκισμό και βία. «Είναι περιθωριακές και καταγέλαστες», συμπλήρωσε.

«Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να διαιωνιστεί σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία που θα περιορίζεται μονό στις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας -Σκοπίων, ή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό- πάγια θέση όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών- έναντι πάντων. Δεν υπάρχει θέμα εθνότητας, η συμφωνία διαλαμβάνει μόνο το θέμα της ιθαγένειας», δήλωσε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά τις 180 ψήφους που ζητά ο Πάνος Καμμένος για να περάσει η συμφωνία, διευκρίνισε ότι δεν είναι συνταγματική επιταγή. «Δεν είναι συνταγματική επιταγή επειδή το λέει ο κ. Καμμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Η μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία είναι πλέον μαξιμαλιστική, το είχε πει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέροντας μάλιστα ότι ο Σαμαράς “τα έκανε μούσκεμα’’», δήλωσε ακόμη.

Μιλώντας για τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος, σχολίασε ότι προκάλεσε μόνο διθυράμβους στο εξωτερικό «Δεν γίνεται να έχουμε θετικές αναλύσεις και σχόλια στο εξωτερικό, και ανακοινώσεις και αναλύσεις στο εσωτερικό που κινούνται από την καταστροφή έως την απολυτή καταστροφή», συμπλήρωσε και κατήγγειλε τη ΝΔ ότι προσπάθησε να εμποδίσει τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ