Δένδιας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμεύσει τη χώρα ήδη σε ένα τέταρτο μνημόνιο - iefimerida.gr

Δένδιας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμεύσει τη χώρα ήδη σε ένα τέταρτο μνημόνιο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε αποκομίσει από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup είναι ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους» εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορεία σημειώνει: «Παρότι κάθε ελάφρυνση του χρέους είναι καλοδεχούμενη η κυβέρνηση ανάλωσε πολύτιμο διαπραγματευτικό κεφάλαιο, όλα αυτά τα χρόνια για το χρέος και μόνο υποβαθμίζοντας άλλα ζωτικής σημασίας θέματα, όπως μείωση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονασμάτων τα οποία "πνίγουν" την πραγματική οικονομία».

Υποστηρίζει ότι «μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup το επιχείρημα-"πυροτέχνημα" περί δήθεν "καθαρής εξόδου" βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα». Προσθέτει ότι:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμεύσει τη χώρα ήδη σε ένα τέταρτο μνημόνιο και έχει υποθηκεύσει το σύνολο της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια, με υπέρογκες ρήτρες διασφάλισης των δανειστών μάλιστα, που περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Ας μην ξεχνούμε επίσης τη συμφωνία ασφυκτικής επιτήρησης από τους δανειστές, για την περίοδο που θα ακολουθήσει την έξοδο στις αγορές, η οποία καθιστά προπαγανδιστικό και μόνο ορόσημο, αλλά χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, την 20η Αυγούστου.

Η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία της καθημερινότητας εξακολουθεί να στενάζει υπό το βάρος των συνεχών περικοπών και των υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων. Η Ελλάδα όμως, για να πετύχει την πραγματική έξοδο από την κρίση χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα δικής της ιδιοκτησίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την πρόσφατη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει ότι «η ίδια η συμφωνία, εκ των πραγμάτων, τελεί υπό το καθεστώς της αίρεσης για σημαντικό χρονικό διάστημα, ενώ η εφαρμογή της στην πράξη εξαρτάται, ουσιαστικά, από τη γειτονική χώρα και τις εκεί πολιτικές εξελίξεις», ενώ αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ελλάδας εκτιμά ότι «εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε πρόσχημα λόγω των αδιεξόδων που η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει σε όλους τους τομείς».

Τέλος, ερωτηθείς «εάν η διεθνής προβολή και τα θετικά σχόλια που αποκόμισε ο πρωθυπουργός επιδράσουν θετικά στο εσωτερικό της χώρας», ο Νίκος Δένδιας σημειώνει: «Όσες κυβερνήσεις υπέκυψαν στον πειρασμό να γίνουν αρεστές μόνο και κυρίως στον εξωτερικό παράγοντα χωρίς να εμπνεύσουν τον ελληνικό λαό υπέστησαν συνέπειες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δένδιας Eurogroup Τσίπρας μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ