Ο Τραμπ υποδέχθηκε συγγενείς θυμάτων παράτυπων μεταναστών -Εστειλε «μηνύματα» - iefimerida.gr

Ο Τραμπ υποδέχθηκε συγγενείς θυμάτων παράτυπων μεταναστών -Εστειλε «μηνύματα»

Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα δικά του μηνύματα έστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω των επικρίσεων που δέχεται για τη μεταναστευτική πολιτική του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο συγγενείς ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από παράτυπους μετανάστες, μια επίσκεψη που χρησιμοποίησε για να αντεπιτεθεί στα ΜΜΕ.

«Αυτοί είναι οι Αμερικανοί πολίτες που χωρίστηκαν για πάντα από τους αγαπημένους τους. Αυτές είναι οι οικογένειες που αγνοούν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν μιλούν για αυτές. Πολύ άδικο», δήλωσε ο Τραμπ, που έχει δεχθεί αυστηρή κριτική για την πολιτική του, εξαιτίας της οποίας χωρίζονται οικογένειες μεταναστών που διασχίζουν τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Τελικά, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε- την περασμένη Τετάρτη- διάταγμα για τον τερματισμό αυτής της πολιτικής. Δεν σταμάτησε όμως να επιτίθεται στους επικριτές του. Μάλιστα, μέσω Twitter κατηγόρησε τους μετανάστες ότι λένε ψεύτικες λυπηρές ιστορίες.

«Η απώλειά σας δεν είναι μάταιη. Θα ασφαλίσουμε τα σύνορά μας», είπε απευθυνόμενος στις οικογένειες που υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο. Παράλληλα, απέρριψε τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι μετανάστες έχουν λιγότερες πιθανότητες να διαπράξουν εγκλήματα από τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αυτό ακούγεται σαν να είναι καλύτεροι άνθρωποι από αυτούς που έχουμε εμείς, από τους πολίτες μας. Δεν είναι αλήθεια αυτό», είπε και συμπλήρωσε ότι το 2016 πάνω από 15.000 Αμερικανοί πέθαναν από υπερβολική δόση ηρωίνης και ότι το 90% της ηρωίνης προέρχεται από τα νότια σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ/ DPA

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ